Nieuws

Ludwig pakt zege in Historic Vechtdal Rally

Marcel Ludwig en Jos Huibers hebben zaterdag met overmacht de Historic Vechtdal Rally gewonnen. De equipe wist de Audi quattro A1 als snelste over de acht klassementsproeven te sturen en liet de concurrentie ver achter zich. De Belgische equipe de Leeuw / Govaerts kwam 1 minuut 45 tekort en finishte als tweede met de Opel Ascona A. Piet-Hein van der Heijden werd derde met de Lancia Delta HF Integrale.

Acht klassementsproeven stonden er zaterdag 28 augustus op het programma van de Vechtdal Historic Rally en 25 deelnemers waren klaar voor een mooie strijd. Marcel Ludwig liet er geen gras over groeien en zette op de eerste proef meteen een snelle tijd op de klokken met de Audi quattro in Rothmans kleuren. Christophe de Leeuw moest meteen al meer dan vijf seconden toegeven en zag op de derde proef zijn achterstand alleen maar groter worden. Jef van Hooft viel al snel uit met een probleem aan de brandstofpomp van zijn Lancia Delta Integrale en was uiteindelijk de eerste uitvaller.

Achter Ludwig was het de Leeuw en Koenderink die om de tweede plaats vochten, maar Koenderink kwam niet aan de finish van KP6. Hierdoor kon van der Heijden de derde plaats overnemen met de Lancia Delta HF Integrale. Het gat naar de 2de plaats was te groot en achter zich had van der Heijden ook niet veel te vrezen. Tom de Jong reed een goede wedstrijd met de snelle Volvo 240 Turbo, maar kon geen aansluiting krijgen met de top drie. Na acht proeven wisten Ludwig en Huibers de winst binnen te halen en kwam de Leeuw als 2de over de streep. Van der Heijden maakte het podium compleet.

Tekst en foto's: Martijn van Oort