Nieuws

Dani Sordo wint WRC Rally van Italië

Dani Sordo wint de Rally van Italië nipt vóór WRC-titel jagers Thierry Neuville en Sébastien Ogier.

De Spanjaard, die dit jaar pas zijn tweede WRC-rally reed, kwam onder grote druk te staan ​​toen het duellerende duo (Neuville en Ogier) zijn voorsprong van een halve minuut opvraten in de laatste 4 gravel proeven. Hij won deze zesde WTC ronde met slechts 5,1 seconden voorsprong in een Hyundai i20.

Het betekende een derde WRC-overwinning voor de 37-jarige Sordo, die zijn koppositie niet meer afstond nadat hij vrijdagochtend de leiding had genomen. Het was ook zijn tweede opeenvolgende overwinning op het mediterrane eiland na een dramatisch succes in de laatste adem in 2019.

“Deze plek is echt speciaal, en we hebben een sterke prestatie gezien bij het hele team. Ik ben niet bepaald tevreden over mijn tempo vandaag. We hadden een grote voorsprong op zondagmorgen, maar ik kon niet dezelfde tijden neerzetten als Thierry en Ogier, dus op het einde kwamen ze een beetje te dichtbij ”, zei hij.

Daarachter vochten teamgenoot Neuville en Ogier met hand en tand. Na constant wisselende posities, verdedigde Ogier de hele zondag de tweede plaats, totdat een zinderende rit van zijn Belgische rivaal deze in staat stelde de positie met 1,0 seconde te veroveren in een spannende shootout in de laatste fase.

"Ik zat op de limiet en pushte heel hard", gaf zesvoudig kampioen Ogier toe, die zes van de 16 rotsachtige tests van de rally gedurende drie dagen in het noorden van Sardinië won. “Het was het hele weekend intens. We hebben alles gegeven in de laatste etappe en er is niet veel meer dat ik had kunnen doen. ”

Hyundai's 1-2 promoveerde het Koreaanse team naar de leiding van het constructeurs kampioenschap met een voorsprong van zeven punten op Toyota Gazoo Racing. Slechts 6,1 seconde besloeg de podiumplaatsen, de kleinste marge in de geschiedenis van het kampioenschap.

Elfyn Evans heeft een voorsprong van 14 punten op Toyota-teamgenoot Ogier in het rijdersklassement met nog twee ronden te gaan. De Welshman loodste zijn Yaris naar de vierde plaats, iets meer dan een minuut achter Sordo.

Tekst en foto's: PR WRC
RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 6]
Dani Sordo 2:41:37,5
Carlos del Barrio
Hyundai I20 Coupe Wrc
2 [11]
Thierry Neuville +0:05,1
Nicolas Gilsoul
Hyundai I20 Coupe Wrc
3 [17]
S. Ogier +0:06,1
J. Ingrassia
Toyota Yaris Wrc
4 [33]
E. Evans +1:02,3
S. Martin
Toyota Yaris Wrc
5 [ 3]
T. Suninen +1:33,9
Jarmo Lehtinen
Ford Fiesta WRC
Klik hier voor alle resultaten