Nieuws

Michiel Becx wint de Vechtdal Rally

Michiel Becx en Sander van Barschot hebben zaterdag de Vechtdal Rally rondom Hardenberg op hun naam geschreven. Becx wist, na een spannende strijd met Bas van Kamperdijk, zijn Volkswagen Polo R5 als snelste over de proeven te sturen. Van Kamperdijk, eveneens met een Polo R5 werd 2de op 8.5 seconden en Kevin van Deijne finishte als 3de met de Skoda Fabia R5.

Na een lange tijd was het vandaag zover. De Vechtdal Rally was de eerste rally in tijden waar ook weer publiek aanwezig mocht zijn. De Vechtdal Rally rondom Hardenberg bestond uit drie klassementsproeven die elke drie maal verreden werden met een aantal mooie stukken onverhard. Een deel van de Nederlandse rallytop was naar Hardenberg afgereisd met als doel de overwinning binnen halen. 

Als op de eerste proeven werd duidelijk dat de strijd vooraan zou gaan tussen de R5 machines. Kobus opende de eerste proef als snelst met de Skoda Fabia R5, maar Becx en van Kamperdijk zaten hem op de hielen met de snelle Polo R5 uit de stal van Hans Weijs Motorsport. Jim van den Heuvel kom goed volgen met de van den Heuvel Motorsport Polo R5, maar reed lek op de tweede proef van de dag en verloor veel tijd. Hierdoor schoof Kevin van Deijne een plaatsje op. Op kp3 reden Kobus en Nortier lek en verloren zo de aansluiting met de top drie.. Jim van den Heuvel had de snelheid er goed in zitten, maar het gat naar de top 3 was te groot geworden.  Toch wist van den Heuvel een aatl proeven als snelste af te ronden.

De strijd leek te gaan tussen Becx en van Kamperdijk die van Deijne steeds verder op achterstand reden. Het was stuivertje wisselen aan kop en met nog twee proeven te gaan was het van Kamperdijk die aan de leiding ging met een kleine 2.5 seconden voorsprong. Op de voorlaatste proef wist Beck de achterstand dicht te rijden en met 1.7 seconden verschil gingen de twee kemphanen de laatste proef in. van Kamperdijk probeerde het wel, maar Becx was ook op de laatste proef de snelste en schreef zo de Vechtdal Rally 2021 op zijn naam. Van Kamperdijk werd tweede en van Deijne moest genoegen nemen met de derde plaats. Gert Jan Kobus werd vierde met de Skoda Fabia R5 en Jim van den heuvel moest vandaag genoegen nemen met de vijfde plaats en een aantal snelste tijden op de proeven. 

 

Tekst en foto's: Martijn van Oort
RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 3]
Michiel Becx 56:37,6
Sander van Barschot
Volkswagen Polo R5
2 [ 1]
Bas van Kamperdijk +0:08,5
Nadia Muilwijk
Volkswagen Polo R5
3 [ 2]
Kevin van Deijne +1:06,3
Hein Verschuuren
Skoda Fabia R5
4 [ 5]
Gert-Jan Kobus +1:34,1
Martin Nortier
Skoda Fabia R5
5 [ 4]
Jim van den Heuvel +1:53,0
Jo Uri Dockx
Volkswagen Polo R5
Klik hier voor alle resultaten