Nieuws

Peterhansel pakt 14de Dakar titel en record

Stephane Peterhansel begon zijn Dakar carriere in 1988 op een Yamaha en won 6 titels op twee wielen voordat hij overstapte naar de auto's, waar hij nog eens zeven titels won in Afrika en Zuid-Amerika. Deze keer in Saudi-Arabie moest de 55-jarige Fransman Nasser Al-Attiyah achter zich weten te houden, maar zijn voorsprong bleek te groot voor de man uit Qatar om hem van de winst af te houden.

Het is de 3de Dakar overwinning voor Peterhansel in een Mini. Nasser Al-Attiyah pakte een tweede plaats met de Toyota HIlux en Carlos Sainz werd derde. Na een stroef begin van de rally wist de Spanjaard uiteindelijk in zijn ritme te komen, maar het gat naar de kop was te groot. Sainz pakte wel de overwinning in de laatste etappe nog even mee.

Stephane Peterhansel heeft nu alleen het record van meeste overwinning in een zelfde cattegorie in handen. Peterhansel deelde deze eer samen met Vladimir Chagin, die 7 titels pakte bij de trucks, maar staat nu eenzaam aan de top met 8 Dakar titels bij de auto's.  

Stephane Peterhansel: "Het was een hele zware Dakar dit jaar en er is altijd meer druk wanneer je aan de leiding gaat voor een lange tijd. Wij hadden alles te verliezen, maar we reden een hele goede rally, bijna perfect zelfs. We hadden alles voor elkaar in de auto en het was een goed gevoel dat Edouard (Boulanger) naast me zat. Dit was zijn eerste Dakar in een top auto en hij heeft het fantastisch gedaan."

 
 

RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [302]
Stephane Peterhansel 20:28:11,0
Edouard Boulanger
Mini John Cooper Works Buggy
2 [301]
N. Al-Attiyah +13:51,0
M. Baumel
Toyota Hilux
3 [300]
Carlos Sainz +1:0:57,0
Lucas Cruz
Mini John Cooper Works Buggy
4 [307]
Jakub Przygonski +2:35:03,0
Timo Gottschalk
Toyota Hilux Overdrive
5 [311]
Nani Roma +3:21:48,0
Daniel Oliveras Carreras
Hunter Tbc
Klik hier voor alle resultaten