Nieuws

Al Rahji pakt overwinning, Al-Attiyah verliest tijd

De 7de etape van Ha IL naar Sakaka is gewonnen door Yazeed Al Rahji. De man uit Saudi-Arabie was de Mini's van Peterhansel en Sainz te snel af in het eerste gedeelte van de marathon-etappe. Nasser Al-Attiyah werd 4de en zag zijn achterstand op de leider in het klassement, Peterhansel, groter worden. Tim en Tom Coronel kende een prima etappe en kwamen zonder problemen op een mooie 25ste plaats binnen in het bivak.

Op de 6de etappe, vlak voor de rustdag, grapte Nasser Al-Attiyhah nog tegen Peterhansel dat het misschien wel een idee zou zijn dat ze op de rustdag tegelijk zouden eindigen in het klassement zodat ze de 2de week van nul konden beginnen, maar zelfs als dat gebeurd was had Al-Attiyah wederom tegen een achterstand aangekeken na etappe 7. De goedlachse man uit Qatar is snel, maar loopt de achterstand op Peterhansel maar moeilijk in. Tijdens de 7de etappe deed Al-Attiyah wat hij kon, maar zag toch de beide X-Raid Mini JCW's voor zich eindigen. Toch blijft het spannend aan kop, want de voorsprong van Peterhansel in het klassement is maar 7 minuten en 53 seconden. Een keer een probleem bij Peterhansel en de kaarten liggen weer helemaal open, maar dat geldt natuurlijk ook voor de Toyota kopman. 

Het was een snelle etappe en daar profiteerde vandaag de thuisrijder Yazeed Al Rahji van met de Overdrive Toyota HIlux. Hij pakte de etappe winst vandaag. Tijdens de marathon-etappe is er geen service en moeten de equipes zelf de eventuele problemen oplossen. Iets waar Tim en Tom Coronel niet veel aan hoeven te doen. De enige nog overgebleven Nederlandse equipe bij de auto's kende geen enkel probleem en behaalde vandaag de beste klassering met een 25ste plaats. Meer problemen zijn er voor de Zuid Afrikaanse equipe in de Century Buggy.  Brian Baragwanath en zijn navigator Taye Perry zijn nog niet binnen en lijken veel tijd te verliezen aan het begin van de stage. Ook Sebastien Loeb  en Daniel Elena verloren veel tijd vandaag. Op 30 kilometer voor de finish kregen zij problemen met de Bahrain Raid Extreme Buggy en kwamen uiteindelijk als 42ste binnen op bijna 2 uur achter de winnaar. De teamgenoot van Loeb, Nani Roma, deed het beter en zette een 10de tijd op de klokken.

RSS News Feed