Nieuws

Michiel Becx finisht Dakar 2020

17 januari, stond de laatste etappe van de 2020 editie van de Dakar rally in het schema. De route liep van Haradh naar Qiddiyah met daarin een relatief korte proef van 166km. Het zou voor Michiel Becx een hele snelle proef worden, maar qua navigatie was het één van de uitdagendste. Navigator Edwin Kuijpers had zijn handen dan ook vol.

Hun Iveco truck reed als 16e over de eindstreep van deze proef, en dat was maar 5½ minuut achter Janus van Kasteren, hun kopman. Daarna ging de rit naar Qiddiyah waar de komende tijd het grootste autosport- en entertainment-park ter wereld uit de grond wordt gestampt. Dat kunnen ze hoor, die Saoedi’s! Bij Qiddiyah hebben ze nog een laatste proefje gereden van 13km om tenslotte voor het oog van de Saoedische koninklijke familie te finishen.

Michiel Becx, Edwin Kuijpers en Bernard der Kinderen zijn met hun Iveco Trakker op een 16e plaats in het algemeen truck-klassement geëindigd en daarmee zijn ze de hoogstgeplaatste service-truck van het vrachtwagenklassement. Dit is een echte super goede prestatie van het hele team; een topteam is het (!) met goede monteurs die de truck zonder problemen naar de finish gebracht hebben. Chapeau, en dank aan allen die deze jongensdroom waar hebben gemaakt!

Tekst: Press release
Foto's: Rally Maniacs
RSS News Feed