Nieuws

Rallykampioen Bob de Jong wil vlammen in Eurol-Hellendoorn Rally

Als regerend Open Nederlands Rally Kampioen en met zijn overtuigende zege in de GTC Rally op zak komt Bob de Jong vol zelfvertrouwen naar de Eurol-Hellendoorn Rally op zaterdag 18 september. En in Hellendoorn wil Bob de Jong meestrijden om de overwinning. Hij gaat dan ook van start met slechts één doel: samen met navigator Bjorn Degandt de felbegeerde zege behalen met zijn Hyundai i20 R5!

Na een lange gedwongen pauze beleefde de Nederlandse rallysport in juli een prachtige herstart in en rond Achtmaal met de GTC Rally. Na het verloren corona-jaar 2020 stonden de rallyrijders te trappelen van ongeduld om weer in actie te komen. En regerend Nederlands Rallykampioen Bob de Jong, die op een steenworp afstand van Achtmaal in het Belgische Essen woont, maakte er een waardig optreden van: hij won overtuigend en boekte daarmee zijn vierde zege in de GTC Rally, een uniek record. “Wat een prachtige herstart voor de rallysport. De organisatie heeft zijn nek uitgestoken om in deze lastige tijd een prima rally te organiseren en dat ik mijn thuisrally voor de vierde keer win is super,” aldus Bob de Jong. En ook in Hellendoorn stond de organisatie voor een enorme uitdaging om in deze corona-tijd een rally te organiseren. Maar dank zij de inzet van velen is men daar in geslaagd. Op zaterdag 18 september staan er 130 wedstrijdkilometers op het programma, verdeeld over 10 klassementsproeven. Rond 10 uur ‘s ochtends rijden de deelnemers over het startpodium om er ’s avonds rond 8 uur weer te finishen.  

In juni kroop de Bob de Jong sinds lange tijd weer achter het stuur van zijn Hyundai i20 R5. In Nordhorn testte De Jong een volle dag. “Door het wisselende weer en het karakter van de baan konden we veel afstellingen proberen, die ons nieuwe inzichten gaven over de dempers; zeer nuttig. Een recente update moet zorgen dat de tractie op onverharde en hobbelige wegen nog beter zou moeten zijn.” Ook de Michelin Pilot Compétition banden werden getest onder natte en droge situaties. “Het is opmerkelijk hoe veel grip de Michelin slicks ook op nat wegdek geven,” aldus Bob de Jong. “We gaan in Hellendoorn voor het eerst op het nieuwe type Michelin-banden rijden met een iets aangepast profiel en stijvere wang.” Met hulp van de research afdeling van Eurol werden de Racing Line producten getest, met enkele bijzondere resultaten. “Onder meer de oliedruk en de temperatuur van de versnellingsbak en het differentieel toonden aan dat deze nieuwe smeermiddelen van Eurol onze technische performance zullen verbeteren.”

“We zijn het nieuwe seizoen goed gestart – de auto voelt geweldig aan en het karakter van de Hyundai i20 past uitstekend bij mijn rijstijl,” aldus Bob de Jong. “We hebben laten zien dat we de snelheid hebben om voor de eerste plaats te vechten en dat zullen we in Hellendoorn dan ook zeker weer proberen,” is navigator Bjorn Degandt al even positief. “Die eerste zege in Hellendoorn moet er een keer van komen en ondanks de sterke tegenstand van zo’n 10 R5’s gaan we er voor,” aldus een strijdlustige Bob de Jong.

Voor dit seizoen continueerde het Hyundai-team van regerend Nederlands Rallykampioen Bob de Jong de samenwerking met Eurol, Michelin en Hoevenberg Service, terwijl Group B terugkeert als partner en Van Dijck MX Products een nieuwe sponsor van de Nederlandse rallykampioen is. Tijdens de Eurol-Hellendoorn Rally zal de naam van Hyundai-dealer Autogroep Twente de voorruit sieren. “Wij zijn het garagebedrijf voor de regio Twente met vestigingen in Almelo, Hengelo en Enschede. Met Hyundai hebben we een sterk merk in huis dat uitblinkt qua innovatie en duurzaamheid. We steunen Nederlands rallykampioen Bob de Jong graag bij zijn deelname in onze regio!”

RSS News Feed