Nieuws

Toeschouwers welkom op de GTC Rally 2021

Na maanden zonder rally zal de GTC Rally op zaterdag 10 juli het Open Nederlands Rally Kampioenschap openen. Het goede nieuws is dat het publiek ook welkom is, zowel langs de klassementsproeven als op het serviceterrein. Door enkele regels te respecteren, kunnen ze weer genieten van de rallysport en de unieke sfeer van de Nacht van Achtmaal. 

Ticket 8 euro = toegang tot alle proeven
De organisatie heeft in overleg met de overheden en gemeenten verschillende mogelijkheden uitgewerkt voor de toeschouwers. Wie de actie op de klassementsproeven wil volgen, kan een ticket kopen van 8 euro bij een van de inkomposten van een klassementsproef. Dat ticket geeft toegang tot de vier verschillende klassementsproeven.
Om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is voor de toeschouwers, zal de organisatie toeschouwerszones aanduiden waar een ruimte is om de rally te volgen in veilige omstandigheden. Rallyfans wordt wel gevraagd om de 1,5 meter afstand te bewaren en regelmatig de handen te wassen. Wie klachten heeft blijft natuurlijk thuis. 

Ticket 15 euro = alle proeven + publiekspunt Achtmaal + servicepark
Rallyliefhebbers die de rally willen volgen op het publiekspunt in Achtmaal en op het serviceterrein, waar de publiekstent staat, kunnen een ticket kopen van 15 euro, online of ter plaatse. Om toegang te krijgen tot het terrein, moet je een negatieve sneltest kunnen voorleggen (of volledig gevaccineerd zijn of het voorbije half jaar genezen zijn van Covid-19). 

Het serviceterrein valt onder de regeling "Testen voor toegang", wat betekent dat je een gratis test kan laten afnemen maximaal 40 uur voor het evenement. De test is in Nederland gratis en kan op een 90-tal plaatsen in Nederland worden afgenomen. Als je test negatief is, dan krijg je een code waarmee je de app www.coronacheck.nl kunt activeren. Je krijgt vervolgens een QR-code waarmee je toegang krijgt tot het serviceterrein, in combinatie met je inkomkaart van 15 euro. 

Aangezien iedereen die toegang heeft tot het serviceterrein negatief getest is, geldt de "1,5 meter afstand" daar niet. De toeschouwers kunnen er in alle vrijheid genieten van de ambiance, het start- en finishpodium, de optredens, de service en het spektakel op de klassementsproef die langs het serviceterrein loopt. 

Het wordt een echte "Nacht van Achtmaal", met rallyfans die voor een unieke sfeer zullen zorgen. 

Meer info op www.gtcrally.eu.

RSS News Feed