Nieuws

Nederlands rallykampioen Bob de Jong aan de start van GTC Rally

Na een lange gedwongen pauze beleeft op zaterdag 10 juli de Nederlandse rallysport een prachtige herstart: in en rond Achtmaal wordt tijdens de GTC Rally dit moment gevierd met een sterk deelnemersveld en met een nieuw ‘format’. Uiteraard staat regerend Nederlands Rallykampioen Bob de Jong met zijn Hyundai i20 als topfavoriet aan de start van zijn thuisrally, waar hij al drie keer zegevierde. Hij zal stevige strijd moeten leveren met een tiental sterke tegenstanders, die net als hij met een auto uit de R5 klasse rijden. Na een zeer goed verlopen testdag in Duitsland is Bob de Jong uiterst gemotiveerd.

Na het verloren corona-jaar 2020 staan de rallyrijders te trappelen van ongeduld om weer in actie te komen. En wie anders dan de Stichting Autosport Zuid-West Brabant is beter in staat om er een waar feest van te maken? Het team achter de GTC Rally heeft drastische besluiten genomen om kort na de versoepeling van de meeste corona beperkingen een bijzonder evenement neer te zetten. Met een service park in eigen beheer, met een compact tijdschema en met alle klassementsproeven in en rond Achtmaal en met de toestemming van de overheid om publiek toe te laten belooft de ‘Nacht van Achtmaal’ zoals de GTC Rally in de volksmond heet een feest voor de rallyfans te worden. Om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is voor het publiek, zijn er toeschouwerszones, waar de rallyfans wordt gevraagd om 1,5 meter afstand te bewaren. Het servicepark valt onder de regeling "Testen voor toegang". Regerend Nederlands Rallykampioen Bob de Jong, die op een steenworp afstand van Achtmaal in het Belgische Essen woont toont zich enthousiast: “Voor iedereen is het een moeilijke tijd geweest en het is fantastisch om te zien hoe de organisatie van de GTC Rally bezig is geweest om dit evenement te organiseren. Daar kunnen wij als rijders alleen maar heel veel respect voor hebben.” De GTC Rally telt 4 klassementsproeven, die elk drie keer worden verreden. De rally start zaterdag 10 juli om 16:30 uur en de finish is kort na middernacht voorzien. Voor meer informatie: www.gtcrally.eu.

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen werkten Bob de Jong en zijn vaste Belgische navigator Bjorn Degandt uiteraard aan hun gezondheid om topfit aan de start te staan. En eerder deze week kroop de 35-jarige Bob de Jong voor het eerst sinds 10 maanden (!) weer achter het stuur van zijn Hyundai i20 R5. In Nordhorn testte De Jong en het team van DDG Motorsports de hele dag. “Juist door de wisselende weersomstandigheden en het karakter van deze testbaan konden we heel veel afstellingen proberen en die verschaften ons nieuwe inzichten over de dempers; zeer nuttig.” Ook de Michelin Pilot Compétition banden werden uitgebreid getest onder natte, droge en halfnatte situaties. “Het is opmerkelijk hoe veel grip de Michelin slicks ook op nat wegdek geven,” aldus Bob de Jong. Met hulp van de research afdeling van Eurol werden ook de Racing Line producten getest, met al meteen enkele opmerkelijke resultaten. “Onder meer de oliedruk en de temperatuur van de versnellingsbak en het differentieel toonden aan dat we met deze nieuwe smeermiddelen van Eurol onze technische performance kunnen optimaliseren.”

Voor het nieuwe seizoen – waarin Bob de Jong in ieder geval in de GTC Rally, Hellendoorn en de ELE Rally aan de start verschijnt – continueert het Hyundai-team de samenwerking met Eurol, Michelin en Hoevenberg Service, terwijl Group B terugkeert als partner en Van Dijck MX Products een nieuwe sponsor van de Nederlandse rallykampioen is. Tijdens de GTC Rally zal de naam van Hyundai-dealer Bartelen Roosendaal de voorruit sieren.

RSS News Feed