Nieuws

GTC: de Jong krijgt stevige concurrentie

Het aftellen is begonnen. Binnen enkele dagen, op zaterdag 10 juli, gaat het Open Nederlands Rally Kampioenschap van start in Achtmaal. Met een topaffiche!

Als favoriet tipt iedereen natuurlijk op Bob de Jong, die al drie keer de sterkste was in Achtmaal. Samen met Bjorn Degandt zal Bob opnieuw de kleuren van Hyundai verdedigen in de i20 R5.

Zijn belangrijkste belager wordt Jasper van den Heuvel, tweevoudig winnaar met zijn Ford Fiesta R5. Broer Jim van den Heuvel mikt ook op een dichte ereplaats met een Fiesta R5, zeker omdat Jim genavigeerd wordt door Jouri Dockx, die het parcours in Brabant goed kent. 

Een andere kanshebber is Kevin van Deijne, winnaar van de virtuele Nacht in 2020. Hij zet zijn Skoda Fabia R5 in. Van Deijne moest in 2019 forfait geven na een zware crash in de Rally van Ieper. Nog een outsider met een Skoda Fabia R5 Evo is Niels Reynvoet, al zal de jonge Belg moeten wennen aan de hoge snelheden in Nederland en vooral aan de pikdonkere nacht in Achtmaal. En hoe snel is Gert-Jan Kobus met zijn Skoda Fabia R5?

Michiel Becx bewees vorig jaar met een tweede plaats in Vechtdal dat hij de Volkswagen Polo GTI R5 snel onder de knie had. We zijn benieuwd of hij Bob de Jong het vuur aan de schenen kan leggen. Jeroen Van den Heuvel wil natuurlijk voor eigen publiek ook goed scoren met die andere VW Polo GTI R5 van Hans Weijs, maar de zakenman wil zich geen prestatiedruk op de nek halen. 

Roald Leemans wil natuurlijk graag zijn podiumplaats van 2019 evenaren, maar dat zal een zware dobber worden met de Citroën DS3 R5. Andere R5-kleppers zijn veteraan Henk Vossen (Ford Fiesta), Nick Den Braber en Martin van Iersel (Hyundai i20 R5).

Er zijn nog veel meer kandidaten voor een plaatsje in de top 10, zoals de Mitsubishi-rijders Lambert Parren en Ad Smits en BMW-rijder Wim Muilwijk. We zijn ook benieuwd naar de tijden van de Renault Clio Rally5 van Benoit Verlinde, vorig weekend nog winnaar van de Clio Rally Trophy Belgium en eerder al klassewinnaar in de Rally van Monte-Carlo. 

De organisatie zorgt bovendien voor twee interessante attracties. Timo van der Marel zal op enkele klassementsproeven een demonstratie geven met zijn elektrische Opel, terwijl Hans Weijs Sr het parcours zal openen met een supersnelle VW Kever. 

De fans moeten dit jaar niets van het spektakel missen. Met een kaartje van 8 euro kunnen ze alle klassementsproeven volgen. Wie een kaartje van 15 euro koopt en een negatieve "test voor toegang" kan voorleggen, is welkom op het centrale serviceterrein in Achtmaal, waar ook het podium en de publiekstent staat opgesteld. 

Het belooft een geweldige editie te worden van de GTC Rally 2021!

RSS News Feed