Nieuws

Spa: België-Nederland bij de voortrekkers

Na zijn dominant optreden in de Rally van Haspengouw, de openingswedstrijd van het Pirelli Junior BRC, start Grégoire Munster ook in de Herock Spa Rally logischerwijze als favoriet. Vorig jaar was de zoon van Bernard immers ook de snelste in eigen streek. Alleen heeft hij in R2 deze keer een speelkameraad die geen figurantenrol wil spelen.

Afgelopen weekend reed Grégoire de Saarland Pfalz Rally in Duitsland, waar hij samen met zijn broer Charles de 15de plaats behaalde, de tweede in de klasse. Als officieel rijder van Opel Motorsport en Opel Belgium, neemt hij het in Spa op tegen Timo Van der Marel, die de kleuren verdedigt van Opel Nederland. Timo heeft zich ingeschreven in het Belgisch kampioenschap, dus de Nederlander wil een gooi doen naar de titel in RC4. Het wordt ongetwijfeld een interessant duel, zeker omdat Van der Marel ook bonuspunten kan afnemen van de Junior-kampioen.

Bij de jongeren zal Tobias Brüls even naar het vertrouwen moeten zoeken na zijn zware koprol in Haspengouw. Het team heeft de tweede Peugeot 208 R2 van het team geprepareerd. Amaury Molle zal uiteindelijk ook met zijn Peugeot 208 R2 starten, net als Thibaud Mazuin, die zijn tweede plaats van Haspengouw wil bevestigen. 

Met 24 klassementsproeven op het programma, zijn er in elk geval heel wat bonuspunten te verdienen voor de deelnemers aan het Pirelli Junior BRC, maar daarvoor moeten ze wel afrekenen met de andere piloten in de klasse, zoals Arnaud Dedouaire, Laurent Cravillon en Julie Devalet. 

De Herock Spa Rally gaat zaterdag om 8h van start in Spa. 

Stand na 1/9: 1. G. Munster 20 punten; 2. Th. Mazuin 8; 3. G. Snaet 7.

Tekst: PR BRC
RSS News Feed