Nieuws

Kris Princen op een zucht van de zege

Het scheelde geen haar! Voor de laatste chronorit van de Rally van Haspengouw, de derde doortocht op Halle-Booienhoven, hadden leiders Kris Princen en Peter Kaspers een minieme voorsprong van 2,7 seconden op Ghislain de Mévius. Het beste bewijs van de spannende strijd die in deze lastige wedstrijd van bij de start werd uitgevochten, een strijd die door de weersomstandigheden bij tijden zelfs episch mocht worden genoemd.

Net op het moment dat de Citroën C3 R5 van DG Sport Compétition op weg leek naar de zege, zorgde een lekke band in de slotproef voor de beslissing in de wedstrijd. Kris Princen en Peter Kaspers finishten de explosieve start van het Belgian Rally Championship 2020 dan ook op een tweede plaats. Maar met vier snelste tijden kan aan de snelheid van het duo en zijn bolide niet worden getwijfeld…

“Tot de laatste chronorit verliep onze dag perfect”, legt Kris Princen uit. “Ik wou absoluut voorzichtig beginnen, maar vanaf het begon te regenen konden we het tempo verhogen. Die lekke band op het onverhard, geen idee waar ik die heb opgelopen. Ik heb niets gevoeld. Tuurlijk ben ik ontgoocheld, want ik rijd in de eerste plaats om te winnen, maar ik denk dat ik heb bewezen dat de C3 R5 over heel wat potentieel beschikt. En in de loop van deze rally voelde ik me steeds beter aan het stuur van de auto.”  Ook Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe zetten meer dan eens uitstekende tijden neer, en waren tot drie keer toe in de top-3 te vinden, vooraleer op KP8 in de slagregen een klein foutje te begaan. Dat zorgde voor een lekke band en aanzienlijk tijdsverlies. “Het scheelde niets, maar dat hoort er bij”, legt Guillaume uit. “Na het incident hebben we er vooral voor gezorgd dat we nog zoveel mogelijk punten voor het kampioenschap konden veilig stellen. Het wordt een lange en mooie strijd, het is nu aan ons om in Spa het tij te keren.” 

“Hoewel we heel graag een zege hadden gevierd, willen we niet kieskeurig zijn. Onze balans van deze Rally van Haspengouw is heel positief”, stelt Alain Georges, Rally Manager van DG Sport Compétition. “De tweede plaats van Kris Princen is een uitstekende start van het kampioenschap, terwijl Guillaume de Mévius de punten van de zesde plaats op zak kon steken. Er werd van start tot finish op het scherp van de snee gestreden, en het is duidelijk dat het hoge niveau van het Belgische kampioenschap er voor zorgt dat we niets kunnen laten liggen. Felicitaties aan Ghislain de Mévius voor zijn zege. We kwamen er heel dichtbij, maar we blikken nu al vooruit naar Spa!” 

Bij PSA is men heel blij dat men dit seizoen heeft ingezet op het BRC. “Wat een dag!”, aldus Wim Verloy, Communications Manager. “En wat een strijd! Jammer dat we door een lekke band in de laatste proef de zege verspelen, maar na deze Rally van Haspengouw weten we nu met zekerheid dat we op een heel performante auto, de Citroën C3 R5, kunnen rekenen, een heel professioneel team, DG Sport Compétition, en twee rijdersduo’s die zowel snel als ervaren zijn. We zijn heel blij dat we van de partij zijn en ik denk dat we op de best mogelijke manier van de steun van Citroën Racing hebben gebruik gemaakt. We kijken al uit naar het vervolg!” Na deze daverende seizoenstart komen de talrijke fans van het Belgian Rally Championship 2020 over een kleine twee weken al opnieuw aan hun trekken, met de op zaterdag 14 en zondag 15 maart verreden Spa Rally.

Tekst en foto's: PR BRC
RSS News Feed