Nieuws

WRC Rallies van Portugal en Italië uitgesteld

Als gevolg van de aanhoudende wereldwijde verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) zijn de Vodafone Rally de Portugal 2020 en de Rally Italia Sardegna 2020 beide uitgesteld.

Na de verlenging van de noodtoestand in Portugal en soortgelijke noodmaatregelen in Italië, werden uitgebreide besprekingen gehouden met de nationale autoriteiten in beide landen, de FIA ​​en de WRC-promotor.

Met instemming van alle partijen hebben de organisatoren Automóvel Club de Portugal (ACP) en Automobile Club d'Italia (ACI) verzocht om uitstel van hun bijeenkomsten.

Vodafone Rally de Portugal, ronde vijf van het FIA World Rally Championship, zou plaatsvinden in Matosinhos op 21 - 24 mei. Rally Italia Sardegna, ronde zes, zou van 4 tot en met 7 juni plaatsvinden in Sardinië.

ACS-voorzitter Carlos Barbosa zei: "We willen al onze supporters en partners bedanken voor hun begrip en kijken ernaar uit hen later dit jaar in Matosinhos te verwelkomen."

ACI-voorzitter Angelo Sticchi Damiani zei: “Automobile Club d'Italia, als de federatie van de Italiaanse autosport en als organisator van de Rally Italia Sardegna, heeft zich samen met de FIA ​​en de WRC-promotor beschikbaar gesteld om een ​​mogelijke nieuwe datum voor een evenement van groot prestige en van groot historisch belang. ”

WRC Promoter en FIA blijven de situatie in de getroffen landen nauwlettend volgen als gevolg van toekomstige rondes, evenals de thuislanden van WRC-teams en alle concurrenten.

"Alle partijen zullen werken aan het identificeren van mogelijke alternatieve data voor de uitgestelde rally's later in het seizoen als de COVID-19-situatie verbetert, rekening houdend met de kampioenschapslogistiek, het vermogen van concurrenten om opnieuw te reizen en het vermogen van het betreffende land om zich voor te bereiden en organiseer de WRC op zo'n moment ', aldus Oliver Ciesla, algemeen directeur van WRC Promoter.

In deze uitdagende en buitengewone dagen sturen de hele teams van WRC Promoter en FIA een sterke boodschap van solidariteit naar alle deelnemers, functionarissen, personeel, vrijwilligers en fans over de hele wereld die samen deze pandemie bestrijden. Volg medisch advies en blijf veilig en gezond.

Tekst en foto's: PR WRC
RSS News Feed