Nieuws

Grote teleurstelling voor Henk Vossen, Geen Monte Carlo dit jaar

Het Helichem Rallyteam had zich terdege voorbereid op de twaalfde deelname van Henk Vossen aan de bekende WK Rally van Monte Carlo. Een zinloze exercitie zo blijkt want de Limburgse rallycoureur valt buiten de boot: te veel inschrijvingen voor het beperkte aantal startplaatsen.

 

Honderdtien inschrijvers en slechts vijfenzeventig beschikbare startplaatsen voor de eerste ronde van het WK Rallykampioenschap, dat op 20 januari van start gaat. Dat betekent automatisch dat een aanzienlijk aantal equipes vlak voor kerst een afwijzing kreeg Waaronder dus Henk Vossen nam vorig jaar nota bene nog voor de elfde keer deel aan de autosportklassieker deelnam. “Die afwijzing kwam best hard aan,” bekent de Limburgse rallycrack. “De ‘Monte’ is iets waar ik altijd naar uitkijk. Mijn eerste keer was al in 1979 en de laatste vijf edities heb ik ook allemaal gereden. Met steeds keurige resultaten. Geen idee hoe dit tot stand is gekomen. Kijk, dat er meer dan veertig teams zijn die op de FIA-prioriteitenlijst staan en dus sowieso een plek moeten krijgen kan ik billijken. Maar dan blijven er nog een stuk of dertig plaatsen te vergeven. Is dat door middel van loting gegaan? Worden er zomaar lukraak equipes aangewezen? Of wordt gekozen op basis van eerder behaalde resultaten? Wie het weet mag het zeggen. Ik heb mij ook tot de rallysectie van de KNAF-autosport gewend en daar hebben ze de reglementen erop nageslagen. Maar met die resultaten kwam ik bij de organisatie ook niet verder. Ik heb diverse brieven naar hun geschreven en een aantal keer gebeld maar er wordt domweg niet op gereageerd. En dat voelt niet goed, kan ik je zeggen.”

Na de kerst was er in eerste instantie nog een sprankje hoop omdat de equipe als derde op de reservelijst stond. En in deze coronatijden kunnen er zomaar een paar equipes gedwongen zijn zich terug te trekken. Maar voor het Helichem Rallyteam zou dat nu te laat zijn. “Alles stond klaar voor een last-minute start. Het team heeft de Ford Fiesta R5 grondig aangepakt met onder andere een nieuwe motor en een compleet gereviseerde versnellingsbak. Maar we kunnen niet langer wachten op een wonder. We hadden voor tien mensen accommodatie in Monaco geregeld, wat best een kostbare aangelegenheid is. Dat hebben we nu nog net kunnen afzeggen.”

Intussen richt Henk Vossen zijn blik alweer op de toekomst. Zoals het er nu naar uitziet zal het Helichem Rallyteam op 11 en 12 maart in de Jacks International Drenthe Rally voor de eerste keer in actie komen. Dat is de openingswedstrijd van het Open Nederlands Rallykampioenschap, dat dit jaar over acht rondes wordt uitgevochten. Daarnaast zal het team waarschijnlijk ook nog een of twee WK-rally’s gaan bestrijden.
 

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed