Nieuws

opnieuw podium voor Kevin van Deijne

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben met de derde plaats in de Twente Rally opnieuw een podiumplaats veroverd. De verschillen in de top drie waren de gehele wedstrijd klein en liepen pas in de laatste boucle op tot boven de 10 seconden toen Van Deijne voor zekerheid koos en geen onnodige risico’s meer nam.

Ondanks een succesvolle test voorafgaand aan de wedstrijd had Van Deijne aan het begin moeite om de juiste snelheid te vinden. Door langdurige regenval voorafgaan aan de wedstrijd, maar droge omstandigheden tijdens de wedstrijd, lagen de proeven er verraderlijk bij. Vooral onder de bomen was het soms nog zeer glad. De onvoorspelbare omstandigheden zorgden er dan ook voor dat er al op de eerste proef diverse auto’s van de weg raakten.

Van Deijne wist zijn Skoda op het parcours te houden maar had moeite om de juiste verhouding te vinden tussen snelheid en behoedzaamheid. Hierdoor was hij op sommige stukken iets te voorzichtig en op andere juist weer iets te veel op de limiet waardoor hij geen goed ritme vond. Het resulteerde na twee proeven al in een achterstand van 14 seconden. Naar mate de wedstrijd vorderde kwam Van Deijne echter steeds beter in zijn element en voerde het tempo op. Vooraan vochten de leiders een seconde duel uit en werd er op de limiet gereden, een limiet die Van Deijne goed kon volgen. Het verschil bleef gedurende de rest van de wedstrijd schommelen tussen de 10 en 15 seconden.

Tijdens de afsluitende boucle van de wedstrijd resteerden er onvoldoende kilometers om dat verschil nog dicht te rijden en richtte Van Deijne zich op het consolideren van zijn derde plaats, zonder daarbij grote risico’s te nemen. Daar slaagde hij in om zo zijn vierde podiumplaats van het jaar binnen te halen. Door zijn derde plaats bezet Van Deijne met nog één wedstrijd te gaan de tweede plaats in het Open Nederlands Rallykampioenschap.

Die tweede plaats zal hij gaan verdedigen als op 27 november voor het eerst de nieuwe Internationale Drenthe Rally wordt verreden op en om het TT Circuit van Assen. De wedstrijd is uniek in Nederland aangezien deze een mix biedt tussen traditionele rallyproeven in het buitengebied en doorkomsten over (delen) van het TT Circuit. Het evenement wordt groots aangepakt met onder andere diverse grote namen als gastrijders, zoals Jos Verstappen, die de reguliere Nederlandse kampioenschapsrijders het vuur aan de schenen zullen leggen.

Kevin van Deijne zei:
“We zijn gewoon blij met deze podiumplek, meer zat er niet in vandaag. Vooraan vlogen ze, wij hebben goed gereden, maar niet de risico’s genomen de zij wel namen. Knap dat ze nog vijf seconden konden vinden op die laatste proeven, dat betekent wel dat ze echt gegokt hebben op bepaalde plekken waar wij dat niet gedaan hebben. We zijn tevreden met hoe we gereden hebben. De eerste plek in het kampioenschap zit er niet meer als de anderen geen problemen krijgen, dus we richten ons nu op de tweede plaats.”

 

RSS News Feed