Nieuws

Paul Souman neemt in Twente Rally voorproefje op nieuwe seizoen

De succesvolle rookie Paul Souman zal tijdens de komende Twente Rally voor het eerst aan het grote werk deel gaan nemen. Normaliter neemt Paul, samen met zijn navigator Arjen Alons, deel aan het Shortrally kampioenschap. Dit kampioenschap zal in de Twente Rally echter niet verreden worden, waardoor hier geen punten voor kunnen worden verdiend. Sterker nog, met het wegvallen van de Achterhoek Rally is het Shortrally kampioenschap abrupt ten einde gekomen.

Paul en Arjen willen in de Twente Rally de uitdaging aan gaan. De Twente Rally is ongeveer twee keer zo lang als een Shortrally waarin het tweetal normaliter rijdt. “We hebben ons goed voorbereidt en kijken er naar uit om de uitdaging aan te gaan. De extra kilometers en de grotere aantallen proeven trekt ons enorm. We willen op een rallydag graag zoveel mogelijk rijden.” De auto blijft voor de beide mannen dezelfde: de Opel Adam cup-auto, welke wordt onderhouden door Arendsen Racing.

Paul heeft zijn roots in de motorcross en enduro liggen. De Zuiderzeerally komt zowat langs zijn achtertuin en zo maakte de verhuurder van vracht- en personenbusjes kennis met de rallysport. “Ik heb mijn licentie behaald en ben in Duitsland bij Jan Nijhof gaan testen,” vertelde Paul. “Arjen is een goede vriend van me en is meegegaan naar die testdag. Hij kreeg daar de smaak ook te pakken. Hij heeft toen besloten ook zijn licentie halen en zit zodoende naast me.”

Voor beide mannen is het nog afwachten op welke plaats in het Shortrally kampioenschap ze zullen eindigen. Door het wegvallen van de laatste wedstrijd wordt de beslissing in het kampioenschap in een vergadering van het BSR beslist in plaats van tijdens een wedstrijd. “We voeren op dit moment het kampioenschap aan,” laat Paul weten. “We hopen dan ook dat het besluit van het BSR onze kant, als leiders van het kampioenschap, op valt.”

Het einde van dit rallyseizoen komt alweer in zicht. Paul kijkt echter alweer naar het komende seizoen. Dan zal hij de overstap maken van het Shortrally kampioenschap naar het Rally kampioenschap. Van de Opel Adam nemen de mannen dan afscheid en kijken ze om zich heen naar een ander rallywapen. “Een auto uit de Rally4 klasse lijkt ons wel wat. We zijn ons aan het oriënteren maar er is nog helemaal niets beslist,” laat Paul weten. “We kijken rond naar een competitieve auto die past bij onze ambitie. Een auto uit de Rally4 klasse lijkt ons erg interessant, maar het kan zomaar nog iets anders worden".

RSS News Feed