Nieuws

Vrielink Dakwerk Motorsport zeer tevreden met 2de plek

Tijdens de Twente Rally rondom Hengelo speelt het herfstweer een hoofdrol. Voor Yannick Vrielink en Glenn Crooijmans betekent het voortdurend aanpassen en leren. Vrielink komt optimaal voorbereid aan de start, met verschillende aanpassingen aan de Peugeot 206, en behaalt de tweede plaats in een bloedstollend seconden duel met Nielsen. Door het goede resultaat worden Vrielink en Crooijmans eveneens tweede in de Peugeot 206 Rally Cup.

De voorbereidingen voor deze rally zijn meteen na de Hellendoorn Rally begonnen. Zo werden er nieuwe motorrubbers, remschijven, remblokken, draagarmrubbers en versnellingsbak gemonteerd. Op zaterdag werd de voorbereiding voortgezet met de verkenningen in lastige en regenachtige omstandigheden. Hierdoor lag er veel modder op de weg waardoor het moeilijk was om de notes te perfectioneren. Op zondag begint de rally zelf.

“Glenn en ik hadden er heel erg veel zin in. Met zoveel aanpassingen aan de Peugeot 206 moesten we wel even wennen aan de auto. Doordat er twee proeven werden geannuleerd tijdens de eerste boucle, reden we slechts twee proeven. Op die twee proeven waren wij de snelste in de cup, maar we besloten toch om het een en ander aan te passen aan de auto. Daarna voelde hij weer vertrouwd aan! Tijdens de tweede boucle hebben we netjes gereden en hebben we eigenlijk niks geks meegemaakt, daarin verloren we wel wat tijd op Nielsen. We gingen de service in met een achterstand van 5,7 seconden op Nielsen.”

Vrielink wilde graag de leiding terug in het klassement en ging er in de derde en laatste boucle goed voor zitten. “Het zou lastig worden, maar we waren er gebrand op. Na twee proeven hadden we een voorsprong van 1 seconde! Daardoor waren we weer helemaal terug in de strijd om de overwinning. Op de voorlaatste proef kromp de voorsprong naar 0,2 seconden. Dat met nog een proef te gaan en daar ging het helaas de verkeerde kant op. De proef werd even stilgelegd doordat er een andere equipe was afgeschoten terwijl wij al klaar stonden aan de start. Terwijl we staan te wachten, begint het echt te regenen. Maar doordat we al aan de start stonden, konden we de regenbanden niet meer monteren. Het was rijden op eieren en het vertrouwen en gevoel was helemaal weg. Daarom besloten we om geen risico’s te nemen en er het beste van te maken.”

Het resultaat is de tweede plaats op 3,3 seconden van Nielsen. “Daarmee ben ik natuurlijk superblij. Om in mijn eerste seizoen meteen mee te kunnen doen om de winst, tweede te worden in de cup en iedere rally te verbeteren, dat had ik natuurlijk nooit verwacht. Er is nog een wedstrijd te gaan, de Drenthe Rally, maar door onze goede resultaten kan niemand ons meer inhalen en zijn we tweede geworden in de cup. We zijn heel benieuwd naar wat we nog kunnen doen tijdens de laatste rally van het seizoen, ik hoop stiekem toch wel dat we weer mee kunnen doen voor de winst en hopelijk pakken we hem dan!”

De Drenthe Rally vindt plaats op 27 november op en rondom het TT Circuit in Assen.

RSS News Feed