Nieuws

Omloop van Vlaanderen en East Belgian Rally geannuleerd

Na grondige analyse van de huidige situatie en het zorgvuldig afwegen van pro’s en contra’s om al dan niet te organiseren en na raadpleging van de diverse gemeentelijke en provinciale autoriteiten en hun betrokken diensten, hebben de organisatoren van de «ConXioN Omloop van Vlaanderen» (4 - 5 september) en de «East Belgian Rally» (25 - 26 september), met spijt in het hart besloten om de respectievelijke proeven niet te laten doorgaan.

Elke organisatie heeft dit afzonderlijk beslist voor haar eigen wedstrijd, pas daarna werd contact genomen met de andere organisatie om gezamenlijk het nieuws naar buiten te brengen.   De beste condities om een BRC-Belgisch Kampioenschap Rally te organiseren - rekening houdend met de huidige Covid-19 pandemie - kunnen niet gewaarborgd worden, niet naar de rijders toe, noch naar de honderden vrijwillige medewerkers die dergelijke organisatie vereisen.   Ook is het niet opportuun om in deze coronatijd de politiediensten, brandweer, gezondheidsdiensten, dokters, verplegers, enz te mobiliseren.   Op financieel vlak is het niet evident om een evenement te organiseren waarbij sommige partners/sponsors financieel afhaken.  

Rekening houdend met deze harde feiten werd dus beslist om de 2020 editie van de respectievelijke rally-proeven niet te laten doorgaan. De organisatoren van de «TAC-rallye» en de «Rallye de Wallonie» hadden eerder al de handdoek in de ring gegooid, om dezelfde redenen.   De organisatoren zien er naar uit om het BRC-Belgisch Rallykampioenschap in 2021 in betere omstandigheden te kunnen aanvangen, eventueel met aangepaste/betere veiligheidsomstandigheden die mogelijks uit de huidige crisis zullen voortvloeien.   Tevens danken zij iedereen die zich hebben ingezet voor het welslagen van de proeven, niet in het minst de talloze vrijwillige medewerkers.   Rendez-vous in 2021 !

Tekst: PR BRC
RSS News Feed