Nieuws

Anja van Loon finisht eerste Dakar als 14e

Debuteren in de Dakar Rally is nooit gemakkelijk, maar Anja van Loon laat zien dat een debuut heel erg goed kan gaan. Samen met de ervaren Dmytro Tsyro finisht ze als 14e in het T3-klassement. Gedurende de rally blijft Van Loon haar eigen tempo rijden en blijft ze uit de problemen. Daarnaast is ze ook de snelste van de familie en krijgen de plannen voor Dakar 2024 meer vorm.

“Dit is zo vet!” zegt Anja. “Dit had ik niet durven dromen. Mijn doel was om te finishen en ik zou het mooi vinden om in de top 25 te komen. Dmytro en ik worden gewoon 14e! De Can-Am heeft heel de rally niets meegemaakt, daar ben ik South Racing heel dankbaar voor. Ook wil ik Dmytro bedanken, dankzij hem staan we hier en zijn ervaring was echt goud waard. Natuurlijk wil ik alle sponsoren bedanken voor hun steun en de fans voor alle leuke berichten. Maar mijn grootste dank gaat uit naar mijn man, Erik. Zijn steun is zo belangrijk, hij heeft me er echt doorheen gesleept en me zo goed geholpen. Dankjewel schat.”

Anja is ook de snelste van de familie. “Dat is wel leuk! De rest van de familie heeft wel wat meegemaakt en wij gelukkig niet, maar dit gaan ze nog wel even horen. Erik moest na de 7e etappe helaas opgeven, maar in het klassement zit ik ongeveer een uur voor mijn broers. De familiecompetitie heb ik gewonnen dit jaar!”

De plannen voor Dakar 2024 worden steeds concreter voor Anja. “Ik ga met een Iveco Powerstar rijden van Team De Rooy. Daarin gaan we met drie vrouwen rijden, Floor Maten zal mij navigeren en Suzanne Peek wordt de monteur. Het programma voor dit jaar krijgt steeds meer vorm, ik ga een aantal wedstrijden met de Can-Am rijden, samen met Floor, en ook veel testen in Marokko met Suzanne daarbij. Ik heb er heel erg veel zin in! Drie vrouwen in de truck is een unicum in de Dakar Rally.”

In dat programma zal ook Erik wedstrijden gaan rijden. “Zoals het er nu uitziet, worden dat de rondes uit het W2RC en nog een aantal Baja’s. Dus we beginnen in Abu Dhabi eind februari, we gaan ook naar Mexico en Argentinië. Maar daar komt binnenkort meer over, eerst gaan we genieten van dit debuut van Anja. Wat een topprestatie van haar! Ik ben zo ontzettend trots, ze heeft maar 3 lekke banden gehad en verder niks meegemaakt. Dit was een hele zware Dakar, dus het is een goede vuurdoop geweest.”

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed