Nieuws

Kobus pakt dubbele titel in Hellendoorn

Hermen Kobus en navigator Erik de Wild hebben goede zaken gedaan in Hellendoorn. De Skoda Fabia R5 equipe pakte de 3de plaats in de Hellendoorn Rally en wisten daarmee het Open Nederlands Rally Kampioenschap binnen te halen. Kobus werd dit weekend 1ste in de Eurol R5 Challenge en pakte met deze plaats ook de winst in deze nieuwe klasse. 

Aan het begin van het seizoen werd de Eurol R5 Challenge geintroduceerd. Een kampioenschap binnen het Open Nederlands Kampioenschap voor deelnemers met een auto conform de FIA R5 reglementen. Drie wedstrijden uit het ONRK telde mee voor het kampioenschap waaraantijdens het debuutjaar 5 equipes mee deden. Erik Kobus pakte tijdens de ELE Rally de eerste overwinning in de R5 Challenge van het seizoen en liet Bob de Jong, Piet-Hein van der Heijden en Henk Vossen achter zich. De GTC Rally werd een prooi voor Bob de Jong. Kobus werd 2de in de challenge, voor Henk Vossen en zo was de stand na twee van de drie verreden rally's gelijk. 

Tijdens de Eurol Hellendoorn Rally moest de beslissing vallen. Er stonden zes R5's aan de start waarvan er vijf meestreden in de Eurol R5 Challenge. De strijd tussen Bob de Jong (Citroen DS3 R5) en Hermen Kobus (Skoda Fabia R5) was tijdens de eerste proeven spannend. de Jong pakte de leiding, maar Kobus wist deze op KP3 te veroveren. Kobus ging na de laatste proef op vrijdag met een aardige voorsprong de zaterdag in en de omstandiheden waren tricky. Bob de Jong probeerde het wel, maar maakte op KP 6 een fout en moest opgeven. Hierdoor wa de strijd helaas vroegtijdig ten einde gekomen. Kobus wist de finish als 3de te bereiken en zo de eerste Eurol R5 Challenge op zijn naam te schrijven. Kobus won niet alleen de Eurol R5 Challenge, maar pakte, misschien wel belangrijker, ook de Open Nederlandse Rally titel.  

RSS News Feed