Nieuws

Marijan Griebel zegeviert voor het eerst in Sulingen

DRM-kampioen Marijan Griebel bekroont perfecte prestatie met een duidelijke overwinning. In de DRM2-ranglijst vieren Kässer/Schneeweiß hun tweede succes van het seizoen. Een sterk internationaal startveld verwent de toeschouwers met geweldige rallysport.

Deze overwinning ontbrak nog in de titelverzameling van drievoudig DRM-kampioen Marijan Griebel. Na verschillende mislukkingen in de afgelopen jaren won de huidige titelhouder voor het eerst de ADAC Actronics Rally Sulingen. De Hahnweiler ging zaterdag met een nipte voorsprong de slotetappe van de tweede tourstop van het Duitse Rallykampioenschap in.

De voorlopige beslissing viel in de achtste van in totaal elf klassementsproeven. Griebel won duidelijk en pakte ruim 13 seconden op zijn naaste rivaal Julius Tannert. Deze voorsprong breidde hij samen met bijrijder Tobias Braun voortdurend uit in de Škoda Fabia RS Rally tot aan de finish.

“Tot aan de zevende klassementsproef waren het min of meer voorbereidende schermutselingen, vanaf dat moment begonnen de zware tests. Het kiezen van banden was niet eenvoudig, omdat het IVG-terrein erg glad was, zelfs als het droog was. Maar daar konden we het heel goed met elkaar vinden. Ik wilde in de punten eindigen na de mislukkingen van de afgelopen jaren. Dat het mijn eerste overwinning is in Sulingen en dat ik zelfs aan de leiding sta in het kampioenschap is nog mooier”, legt de 34-jarige uit.

Zijn merkcollega Tannert probeerde met bijrijder Helmar Hinneberg alles, won zes klassementsproeven, maar kon Griebel uiteindelijk niet in gevaar brengen. “In het IVG-gebied hebben we aanvankelijk banden gemonteerd die te hard waren en daardoor veel tijd verloren bij het optrekken. In de tweede ronde speelden we poker en gokten op regen, maar die bleef helaas uit. Desondanks hebben we veel beste tijden neergezet, de Power Stage kunnen winnen en zijn we nog steeds met goede vooruitzichten in de race”, maakte de 33-jarige uit Zwickau duidelijk.

Dennis Rostek en Stefan Kopczyk (Škoda Fabia RS Rally2) werden na opnieuw een sterke prestatie derde, terwijl de coureurscombinatie Nico Knacker/Thomas Puls de vierde plaats behaalde in de Hyundai i20 N Rally2. Martin Christ en Lina Meter completeerden de top vijf in hetzelfde merk.

Omdat de rally van Sulingen meetelt voor het ONRK waren er veel Nederlands deelnemers. De Nederlanders scoorden als volgt in het Algemeen/ONRK klassement:

Positie ONRK Coureur Auto
7 1 Yannick Vrielink Ford Fiesta R5
8 2 Kevin van Deijne Hyundai I20 N Rally2
12 3 Richard Pex Škoda Fabia RS Rally2
14 4 Stig Andervang Hyundai I20 N Rally2
16 5 Ingo ten Vregelaar Škoda Fabia R5
19 6 Stefan ter Reehorst Ford Fiesta R5

 

Tekst en foto's: PR DRM
RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 2]
M. Griebel 1:28:30,3
Tobias Braun
Škoda Fabia RS Rally2
2 [ 1]
J. Tannert +0:20,1
P. Winklhofer
Škoda Fabia RS Rally2
3 [ 4]
Dennis Rostek +1:23,6
S. Kopczyk
Škoda Fabia RS Rally2
4 [ 5]
Nico Knacker +1:36,8
Thomas Puls
Hyundai I20 N Rally2
5 [12]
Martin Christ +2:38,1
Lina Meter
Hyundai I20 N Rally2
Klik hier voor alle resultaten