Nieuws

Stig Andervang start Nederlands Kampioenschap met steun van ACTRONINCS

Na 38 jaar maakt de Nederlands Rallykampioen van 1986 zijn rentree in het Nederlands kampioenschap. De 65-jarige Zweed Stig Andervang zal dit jaar zijn officiële comeback maken in het Open Nederlands Rallykampioenschap. De start van het kampioenschap vindt komend weekend plaats tijdens de ADAC ACTRONICS Rallye Sulingen, waar Andervang met de steun van ACTRONICS aan de start zal verschijnen.

Andervang is een naam die bij elke rallyliefhebber nostalgische herinneringen oproept. Hij beleefde in Nederland zijn gloriejaren halverwege de jaren 80, met als hoogtepunt de Nederlandse titel van 1986. Tijdens dat jaar pakte de snelle Zweed ook overwinningen in de prestigieuze Tulpenrallye en Hellendoorn Rally. Extra iconisch, omdat dit bekend staat als het 'Groep B jaar', waarin Andervang zelf deelnam met een Ford RS200. Na een lange afwezigheid van het rallytoneel verscheen de Zweed enkele jaren geleden weer regelmatig in Zweedse rally's, gevolgd door zijn terugkeer naar Nederland vorig jaar. Dit jaar staat het volledige Nederlands Rallykampioenschap op het verlanglijstje van 'the Stig', die zijn talent zal etaleren in een Hyundai i20 Rally2 uit de topklasse van de rallysport.

De openingswedstrijd van het kampioenschap vindt plaats in het Duitse Sulingen, op zo'n 125 kilometer van de Nederlandse grens. De rally, met een rijke geschiedenis in het Nederlands Kampioenschap, wordt al enkele jaren ondersteund door auto-elektronica revisiebedrijf ACTRONICS.

Gerben Slomp van ACTRONICS verklaart: "We kijken enorm uit naar de start van de ADAC ACTRONICS Rallye Sulingen. Na een lange winterstop staan vele Nederlandse teams weer te trappelen om af te reizen naar Sulingen, waar ze het op zullen nemen tegen de top uit het Duits Rallykampioenschap die enkele weken geleden van start is gegaan. De gastvrije organisatie heeft opnieuw een uitdagend parcours uitgestippeld, waarin natuurlijk het voormalige militaire terrein de IVG Gelände weer als rallyspeeltuin zal dienen. Daarnaast zijn er ook  de bekende snelle en listige buitenproeven, waar het publiek van het spektakel kan genieten. We zijn extra verheugd om aan te kondigen dat Stig Andervang voor het eerst aan de start van deze rally zal komen. Andervang belichaamt waar wij voor staan. Net zoals wij auto-elektronica middels revisie een tweede leven geven, geeft Andervang zichzelf een tweede rallyjeugd. En dat talent en kwaliteit geen leeftijd kent, bewijst Stig als geen ander. In alle ogenschijnlijke rust, zoals dat een echte Scandinaviër betaamt, is hij bezig om zich optimaal voor te bereiden. Om geen detail over het hoofd te zien reed hij bijvoorbeeld afgelopen weekend nog een testwedstrijd in Zweden. Deze nauwgezetheid en passie sluiten helemaal aan bij de kernwaarden van ACTRONICS."

Andervang wordt niet alleen gesteund door zijn eigen schat aan ervaring, maar ook door een team van mensen die bekend zijn met de fijne kneepjes van de rallysport. De notes zullen worden voorgelezen door Annemieke Hulzebos, met wie Andervang vorig jaar een onverslaanbare combinatie vormde in de Duitse Schotter-Cup. Het servicen van de Rally2-Hyundai is in handen van het team van WDM Motorsport. De Zweeds-Nederlandse equipe zal van start gaan met startnummer 9. De start van de rally vindt plaats op vrijdag 3 mei om 16:31, waarna er drie klassementsproeven worden verreden. Op de zaterdag volgt het resterende programma van acht klassementsproeven, startend iets na 9 uur. De winnaars van de rally worden om 18:50 gehuldigd in het centrum van Sulingen.

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed