Nieuws

Sterk Belgisch debuut van Munster met Skoda R5

Grégoire Munster en Louis Louka zijn met hun Pirelli Skoda Fabia R5 bij hun Belgisch debuut op een knappe 6e plaats geëindigd. Het duo maakte de ganse wedstrijd progressie en reed ei zo na een snelste tijd. Patrick Snijers won met zijn vertrouwde Porsche 997 GT3 de GT klasse. Een lekke band kostte Pieter-Jan Michiel Cracco ruim vijf minuten maar de West-Vlaming eindigde toch nog net in de top 10.

Grégoire Munster kan terugblikken op een sterk debuut met de Skoda Fabia R5. Met één 3e en een 4e tijd en drie keer de 5e tijd liet de Junior kampioen zich in positieve zin opmerken. In de slotrit liet de stuurbekrachtiging het van zijn Pirelli Skoda Fabia R5 het nog afweten. Ondanks dat probleem stelde hij zijn 6e plaats veilig.

 “Ik had geen resultaat vooropgesteld. Het doel was om gaandeweg progressie te maken en om te finishen. Ik ben dan ook heel trots dat ik beide ambities heb kunnen waarmaken. In het begin van de wedstrijd was het een beetje zoeken om de juiste Pirelli’s te kiezen. Achteraf bekeken heb ik iets te lang met ‘full wets’ gereden en had ik iets sneller moeten overschakelen naar de hardere banden. Dat is ervaring. Toen ik op de harde Pirelli’s stond volgend de tijden met als climax een derde tijd op 1.3 sec van de scratch. Mijn Belgisch debuut met de R5 was een heel positieve ervaring.” Volgende week starten Grégoire Munster en Louis Louka met de Opel Adam in de Erzgebirge Rally in Duitsland waar ze hun leidersplaats in de Opel Adam Cup verdedigen.

Tekst: PR BMA
Foto's: PR BRC
RSS News Feed