Nieuws

Nieuws
Geslaagd debuut Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Geslaagd debuut Eduard Eertink

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe. De warme zomerse dag zorgde voor zware omstandigheden, maar 4 van de 5 gestarte equipes wisten de finish te bereiken, waar opnieuw Yannick Vrielink de snelste bleek te zijn.

Het gaat er heet aan toe in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe.

Rallysport Utrecht tevreden na geslaagde Rallye Stemweder Berg
Rallysport Utrecht ok na Stemweder Berg

Het team van Rallysport Utrecht nam afgelopen weekend met twee equipes deel aan de 51e editie van de ADAC Rallye Stemweder Berg rond de Duitse plaats Lübbecke.

Tweede zege Vrielink in hete Vechtdal Rally
Tweede zege Vrielink in Vechtdal Rally

Na twee rally’s in de Yaris GR Challenge hebben Yannick Vrielink en Glenn Crooijmans het maximaal aantal punten behaald.

Verlinde opnieuw de sterkste in Motul Clio Rally Trophy
Benoit Verlinde opnieuw de sterkste

De Belgische equipe van Benoit Verlinde en Anton Dupan heeft ook in de derde wedstrijd van de Motul Clio Rally Trophy de winst naar zich toe getrokken.

Bob de Jong naar verhitte 3e plaats in Vechtdal Rally
Bob de Jong naar verhitte 3e plaats

In en rond Hardenberg werd in de derde ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap tijdens de Vechtdal Rally letterlijk en figuurlijk een verhitte strijd uitgevoerd door de kanshebbers op de titel.

Pech voorkomt topklassering Kevin van Deijne
Pech voorkomt topklassering van Deijne

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben genoegen moeten nemen met de vijfde plaats tijdens de Vechtdal Rally in en om Hardenberg.

Sterke rentree van den Brink na blessure
Bob de Jong - preview Vechtdal Rally
Ott Tänak wint de WRC rally van Italië
Verlinde winnaar Motul Clio Rally Trophy
Souman kijkt met dubbel gevoel terug
GR Yaris Challenge trapt af in ELE Rally
Bob de Jong teleurgesteld na 5e plaats
Erik en Anja van Loon zijn tevreden
1 / 12

Kobus en Nortier beperken schade met 4de plaats

Afgelopen weekend werd de 57e editie van de ELE Rally verreden in de omgeving van Son. Vooraf werd door velen een spannende strijd om de eindzege verwacht, maar die bleef helaas uit. De wedstrijd werd met overmacht gewonnen door Hans Weijs en Bjorn Degandt in de Ford Fiesta MK2 Rally 2. Gert-Jan en Martin werden gedwongen tot een inhaalslag na een remfout op de 3e klassemenstproef. Het duo werd uiteindekijk vierde in het algemene klassement.

Voor de ELE rally had het team een korte testsessie gedaan met de Skoda Fabia Rally 2. De veren
waren veranderd om meer tractie te genereren op de onverharde proeven. Na de test werd ook nog
besloten om de afstelling van de stabilisatorstangen te veranderen om de stabiliteit te verbeteren. Al op de eerste klassementsproef van de rally bleek deze aanpassing niet helemaal te werken, wat resulteerde in veel onderstuur. Toch werd de derde tijd genoteerd.

Na de proef kroop Gert-Jan direct onder de Skoda om één van de stabistangen te verstellen. Op de tweede proef was de balans hersteld en wisten Gert-Jan en Martin op te klimmen naar de tweede plaats. Op de derde proef van de wedstrijd raakte de Skoda na een kleine remfout met het linker voorwiel een waterton van een chicane. De auto reed daarna erg onvoorspelbaar en er werd heel voorzichtig naar de finish gereden. Het tijdverlies bedroeg ongeveer 50 seconden en weg was de kans op een topklassering.

Tijdens de service werd duidelijk dat de stuurstang geknikt was door de aanrijding met de waterton. Het onderdeel werd vervangen en Gert-Jan en Martin probeerden zich te herpakken om zoveel mogelijk punten te pakken voor het kampioenschap. Van de zesde plaats werd snel opgeklommen naar de vijfde plaats. Door een foutje van Bob de Jong kon het duo opschuiven naar plaats vier. Deze klassering werd met succes verdedigd en de vierde plaats werd een feit. Met uitzondering van Hans Weijs, bleek de top vijf de hele wedstrijd erg aan elkaar gewaagd. Dit beloofd veel goeds voor de strijd in het Open Nederlands Rallykampioenschap. Na de ELE rally staan Gert-Jan en Martin nog op de eerste plaats in dit kampioenschap, maar is hun voordeel nog minimaal.

“Om de strijd met Hans Weijs aan te gaan in zijn nieuwe Ford Fiesta, zullen we nog een aantal stappen moeten zetten. We gaan ons proberen op te trekken aan dat niveau en we kunnen hier alleen maar beter van worden! Ik denk dat we een kleine stap hebben gezet op het onverhard, maar we gaan onszelf blijven verbeteren”, aldus een strijdvaardige Gert-Jan Kobus.

De volgende wedstrijd op het programma van het Kobus Tuning Competition team is de PRIMA-ACON
Vechtdalrally die op 18 juni verreden wordt in de omgeving van Hardenberg.

RSS News Feed