Nieuws

59e editie van de ELE Rally op 24 en 25 mei 2024

Na de succesvolle tweedaagse rally in 2023 kiest de organisatie van de ELE Rally voor de 59e editie van de rally in 2024 opnieuw voor een wedstrijd over twee dagen. De ELE Rally is de oudste nog bestaande rally van ons land en telt mee voor alle Nederlandse kampioenschappen onder auspiciën van de overkoepelende autosportfederatie KNAF.

 

Op de KNAF kampioenschapskalender voor het komende jaar zal de ELE Rally hoogstwaarschijnlijk als tweede wedstrijd van het seizoen staan; de volledige kalender wordt tegen het einde van dit kalenderjaar door het BSR (Bestuur Sectie Rally) van de KNAF bekrachtigd. Net als in de afgelopen jaren zal de ELE Rally meetellen voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK), Nederlands Rally Kampioenschap (NRK) en het Nederlands Historisch Rally Kampioenschap (NHRK). Als rally vroeg in het seizoen zijn de kaarten nog lang niet geschud en zal er op alle fronten een spannende strijd te verwachten zijn. De ‘eredivisie’ van de Nederlandse rallysport, het ONRK, brengt naar verwachting alle topequipes naar de Brabantse klassieker en zij zullen met hun imposante Rally2 bolides voor het nodige spektakel zorgen. Voeg daarbij de verschillende merkencups die voor 2024 inzetten op nog meer deelnemers en spektakel.

“Als organisatie van een van de bekendste rally’s van ons land zijn wij zéér verheugd om de 59e editie te kunnen verrijden in onze vertrouwde Brabantse omgeving en we willen weer een top evenement neerzetten,” zo zegt Radboud van Hoek, voorzitter van het organisatiecomité. “Ook met de komende ELE gaan we weer ons eigen DNA in de wedstrijd verwerken: autosport op het hoogste niveau met prachtige klassementsproeven overdag en in het donker, zowel op verharde als onverharde wegen. We zijn momenteel druk in de weer om nieuwe trajecten toe te voegen aan de bekende proeven en ook op andere gebieden bezig om een uniek evenement neer te zetten. Binnenkort komen we met meer nieuws naar buiten,” zo sluit Radboud af.

Tekst: Press release
Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed