Nieuws

Nieuws
Geslaagd debuut Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Geslaagd debuut Eduard Eertink

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe. De warme zomerse dag zorgde voor zware omstandigheden, maar 4 van de 5 gestarte equipes wisten de finish te bereiken, waar opnieuw Yannick Vrielink de snelste bleek te zijn.

Het gaat er heet aan toe in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe.

Rallysport Utrecht tevreden na geslaagde Rallye Stemweder Berg
Rallysport Utrecht ok na Stemweder Berg

Het team van Rallysport Utrecht nam afgelopen weekend met twee equipes deel aan de 51e editie van de ADAC Rallye Stemweder Berg rond de Duitse plaats Lübbecke.

Tweede zege Vrielink in hete Vechtdal Rally
Tweede zege Vrielink in Vechtdal Rally

Na twee rally’s in de Yaris GR Challenge hebben Yannick Vrielink en Glenn Crooijmans het maximaal aantal punten behaald.

Verlinde opnieuw de sterkste in Motul Clio Rally Trophy
Benoit Verlinde opnieuw de sterkste

De Belgische equipe van Benoit Verlinde en Anton Dupan heeft ook in de derde wedstrijd van de Motul Clio Rally Trophy de winst naar zich toe getrokken.

Bob de Jong naar verhitte 3e plaats in Vechtdal Rally
Bob de Jong naar verhitte 3e plaats

In en rond Hardenberg werd in de derde ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap tijdens de Vechtdal Rally letterlijk en figuurlijk een verhitte strijd uitgevoerd door de kanshebbers op de titel.

Pech voorkomt topklassering Kevin van Deijne
Pech voorkomt topklassering van Deijne

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben genoegen moeten nemen met de vijfde plaats tijdens de Vechtdal Rally in en om Hardenberg.

Bob de Jong - preview Vechtdal Rally
Ott Tänak wint de WRC rally van Italië
Kobus en Nortier beperken schade
Verlinde winnaar Motul Clio Rally Trophy
Souman kijkt met dubbel gevoel terug
GR Yaris Challenge trapt af in ELE Rally
Bob de Jong teleurgesteld na 5e plaats
Erik en Anja van Loon zijn tevreden
1 / 12

Sterke rentree van den Brink na blessure

Mitchel van den Brink maakte in Hardenberg een opzienbarende rentree als actief coureur. Ruim zes weken geleden verbrijzelde de 19-jarige Harskamper zijn voet. Donderdag kreeg de coureur groen licht om te starten in de Vechtdal Rally.

De gedreven rallyrijder twijfelde geen moment. ,,Ik wil nationaal rally kampioen. Ik moest starten om punten te scoren. Dat is gelukt,'' aldus Mitchel van den Brink die zesde werd in zijn klasse en zestiende algemeen.

Die eindklassering had nog een stuk beter uit kunnen pakken. ,,Voor de laatste proef klapte het achter differentieel. We reden de laatste proef zonder achterwielaandrijving. Dat heeft zeker 5 minuten tijd gekost,'' aldus de Harskamper.

Voor Mitchel van den Brink en navigatrice Annemieke Hulzebos was het al een meevaller dat ze aan de start stonden in de Mitsubishi Lancer Evo IX van Mammoet Rallysport. ,,Donderdag kreeg ik toestemming om te rijden. Het gips ging van mijn voet af, maar ik mag er nog niet op lopen,'' aldus Mitchel, die zich na zijn crash met de motor in de rally van Tunesië op krukken moet verplaatsen. ,,Het herstel is bijzonder snel verlopen dankzij de medische staf op Papendal. Mijn sprongbeen was verbrijzeld, Met speciale lasertherapie ben ik eerder dan verwacht uit het gips.''
 

'Even wennen om met links te remmen'

Mitchel van den Brink bleek aan snelheid niets te hebben ingeboet. ,,Het rijden ging goed. Ik moest wel even wennen omdat ik met mijn rechtervoet alleen gas mag geven en het remmen met links moest doen. Normaal geef ik gas en rem ik met mijn rechtervoet. In het eerste deel was dat even wennen. We werden echter steeds sneller. In het tweede deel van de in totaal tien klassementsproeven maakten we veel goed op de concurrentie. Jammer dat we het door materiaalpech met een zesde plaats moeten doen. Gelukkig scoorden we wel punten en doen nog mee om de nationale rallytitel. Dat is en blijft het doel voor dit seizoen.''

Het team van Mammoet Rallysport werd in de Vechtdal Rally technisch ondersteund door de mensen van Van den Heuvel Motorsport. In het Terschuurse team kon aan het einde van de rally een feestje worden gevierd. Jim van den Heuvel won de rally voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap.
Op 9 juli wordt de strijd om de rallytitels vervolgd. Dan staat de GTC Rally in Achtmaal op het programma.

RSS News Feed