Nieuws

Nieuws
Paul Souman zet positieve lijn door in ELE Rally
Souman zet positieve lijn door in ELE Rally

De positieve flow die rijder Paul Souman en navigator Arjen Alons al in de Belgische Sezoensrally te pakken hadden, zette het duo in de ELE rally voort.

GR Yaris Challenge opent seizoen in ELE Rally
Yaris Challenge opent seizoen in ELE Rally

Tijdens de 58e editie van de ELE Rally ging het tweede seizoen in de GR Yaris Challenge van start.

Bob de Jong wint voor vierde keer de ELE Rally
Bob de Jong wint alweer de ELE Rally

Met zijn vierde zege in de ELE Rally komt rallyrijder Bob de Jong op de tweede plaats van veel-winnaars, op gelijke hoogte met Henk Vossen en alleen rally-legende Jan van der Marel met vijf titels nog voor zich!

VDZ Racing maakt de nodige kilometers in ELE Rally
VDZ Racing maakt de nodige kilometers

Afgelopen weekend stond VDZ Racing, met Roel van der Zanden en Gijs Boom, eindelijk weer eens aan de start van een rally.

Sterk podium voor Van Deijne in ELE Rally
Sterk podium voor Van Deijne in ELE Rally

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben met een sterke tweede plaats in de 58e ELE Rally goede zaken gedaan voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Klein Kromhof en Deij winnen loodzware ELE Rally
Klein Kromhof en Deij winnen ELE Rally

Maar liefst 11 Renault Clio’s verschenen aan de start van de tweede ronde van de Motul Clio Rally Trophy, de ELE Rally rondom Son.

Biesheuvel wint ELE Historic Rally
Biesheuvel wint ELE Historic Rally

Met een hagelnieuwe bolide werden Antoine Biesheuvel en Saskia Bleijenberg de winnaars van de 5e ELE Historic Rally.

De Jong wint zonovergoten ELE Rally
Bob de Jong aan kop in de 58e ELE Rally
Op naar de thuisrally.
Dwars in de ELE Rally.
e Jong en e Wild hebben zin in ELE Rally
Vol deelnemersveld in 58e ELE Rally
De ELE klassementsproeven belicht
Souman haalt doelstelling in Sezoensrally
1 / 8

Sterke rentree van den Brink na blessure

Mitchel van den Brink maakte in Hardenberg een opzienbarende rentree als actief coureur. Ruim zes weken geleden verbrijzelde de 19-jarige Harskamper zijn voet. Donderdag kreeg de coureur groen licht om te starten in de Vechtdal Rally.

De gedreven rallyrijder twijfelde geen moment. ,,Ik wil nationaal rally kampioen. Ik moest starten om punten te scoren. Dat is gelukt,'' aldus Mitchel van den Brink die zesde werd in zijn klasse en zestiende algemeen.

Die eindklassering had nog een stuk beter uit kunnen pakken. ,,Voor de laatste proef klapte het achter differentieel. We reden de laatste proef zonder achterwielaandrijving. Dat heeft zeker 5 minuten tijd gekost,'' aldus de Harskamper.

Voor Mitchel van den Brink en navigatrice Annemieke Hulzebos was het al een meevaller dat ze aan de start stonden in de Mitsubishi Lancer Evo IX van Mammoet Rallysport. ,,Donderdag kreeg ik toestemming om te rijden. Het gips ging van mijn voet af, maar ik mag er nog niet op lopen,'' aldus Mitchel, die zich na zijn crash met de motor in de rally van Tunesië op krukken moet verplaatsen. ,,Het herstel is bijzonder snel verlopen dankzij de medische staf op Papendal. Mijn sprongbeen was verbrijzeld, Met speciale lasertherapie ben ik eerder dan verwacht uit het gips.''
 

'Even wennen om met links te remmen'

Mitchel van den Brink bleek aan snelheid niets te hebben ingeboet. ,,Het rijden ging goed. Ik moest wel even wennen omdat ik met mijn rechtervoet alleen gas mag geven en het remmen met links moest doen. Normaal geef ik gas en rem ik met mijn rechtervoet. In het eerste deel was dat even wennen. We werden echter steeds sneller. In het tweede deel van de in totaal tien klassementsproeven maakten we veel goed op de concurrentie. Jammer dat we het door materiaalpech met een zesde plaats moeten doen. Gelukkig scoorden we wel punten en doen nog mee om de nationale rallytitel. Dat is en blijft het doel voor dit seizoen.''

Het team van Mammoet Rallysport werd in de Vechtdal Rally technisch ondersteund door de mensen van Van den Heuvel Motorsport. In het Terschuurse team kon aan het einde van de rally een feestje worden gevierd. Jim van den Heuvel won de rally voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap.
Op 9 juli wordt de strijd om de rallytitels vervolgd. Dan staat de GTC Rally in Achtmaal op het programma.

RSS News Feed