Nieuws

Groen licht voor 35ste Zuiderzeerally in Kampen

De maand maart nadert en dat betekend maar 1 ding... Het is rallymaand. Zaterdag 23 maart start de Zuiderzeerally. Na vier jaar keert de 35 ste editie van de rally terug in-en rondom Kampen. Dat betekent een ceremoniele start in het oude centrum van de hanzestad, het serviceterrein op het industrieterrein, drie uitdagende proeven die het uiterste vragen van de deelnemers en de terugkeer van het onverhard in de Zuiderzeerally.

CEREMONIËLE START
De start van de Zuiderzeerally krijgt een unieke opening op het Van Heutszplein in Kampen. Iedere deelnemer zal onder de startboog richting de eerste klassementsproef rijden. Door deze ceremoniële start krijgen niet alleen de deelnemers een unieke start, ook kan het publiek in het centrum van Kampen de rijders en de rally auto’s van dichtbij zien en meemaken. Verder maken we later in maart bekend wat er nog meer te zien en te doen is tijdens de ceremoniële start voor het publiek.

SERVICETERREIN
Het serviceterrein voor de rijders en teams is op de Loswal in Kampen. Langs de waterkant van de IJssel prepareren de rijders en teams zich hier voor, tijdens en na de Zuiderzeerally. Geen hoge snelheid maar juist geoliede actie tussen monteurs om de rally auto weer zo goed mogelijk aan de start te krijgen. Voor het publiek is op zaterdag 23 maart het serviceterrein gratis toegankelijk.

DRIE UITDAGENDE KLASSEMENTSPROEVEN
De 35e editie van de Zuiderzeerally kent drie uitdagen klassementsproeven die drie keer worden verreden. Na de ceremoniële start wordt de eerste klassementsproef verreden bij Kampereiland. Om vervolgens richting IJsselmuiden te rijden, waar de tweede klassementsproef richting Wilsum zal leiden.

De tweede klassementsproef betekend ook direct de terugkeer van het onverhard in de rally. Die begeeft zich over het terrein van Stoter Transport. Waar een gedeelte aan de rand van de IJssel bestaat uit zand. Stoter Transport is ook direct naamgever aan deze proef.

De derde klassementsproef vindt plaats rondom Kamperveen. Een andere uitvoering die de laatste jaren is verreden, om zo de rijders een uitdagende rally te bieden.

SPONSOREN
Naast dat Stoter Transport naamgever is van de tweede klassementsproef. Is er achter de schermen hard gewerkt om het bedrijfsleven in- en rondom de Noordoostpolder en Kampen te betrekken aan de Zuiderzeerally. Dit leverde de afgelopen weken veel nieuwe sponsoren, subsponsors en partners op. Zonder deze steun zou de Zuiderzeerally niet kunnen plaatsvinden. Benieuwd welke bedrijven zich achter de Zuiderzeerally hebben geschaard? Neem een kijkje bij onze sponsoren.

 

RSS News Feed