Nieuws

BRC 2WD: De Wilde wint in Haspengouw

De Rally van Haspengouw is de thuisbasis van titelverdediger Christiaan Spelmans, die dan ook als uitgesproken favoriet aan de start kwam in de 2WD Trophy. Maar, het bleek niet het weekend van de Clio-piloot, ook dit jaar weer genavigeerd door Thyrsa Eertmans. De overwinning ging in Haspengouw naar Bruno de Wilde, de kampioen van 2022 die zijn titelambities nog eens in de verf zette.

De snelste starter was Faustin Lahy, die vorig jaar ook al verrassend sterk was in Haspengouw. Helaas brak de motor van zijn Clio nog in de eerste ronde. Christiaan Spelmans was ook goed gestart, maar net toen Lahy uit de wedstrijd verdween, kende ook hij problemen. Door een kapotte leiding van de koppeling, verloor de blauwe Clio een kleine 40". Bruno de Wilde nam de leiding over, terwijl Spelmans naderde, maar door een lekke band opnieuw terug werd geslagen. Zo won de kampioen van 2022 uiteindelijk met 34"2 op de lokale favoriet.

"We hebben met verstand gereden. We namen niet te veel risico's en toen we een mooie voorsprong hadden, heb ik die beheerst gecontroleerd. De mecaniciens hebben de auto ook perfect geprepareerd, met een nieuwe sequentiële versnellingsbak. Deze overwinning, de eerste met de Clio RS, doet deugd," aldus Bruno de Wilde.
Christiaan Spelmans kon zich wel neerleggen bij de tweede plaats. "Weet je, soms heb je weekends dat het niet wil lukken. Ik was duidelijk de snelste na de opgave van Faustin Lahy, maar we hebben ruim anderhalve minuut verloren door het koppelingsprobleem en een lekke band. Dat was te veel om goed te maken op Bruno."

Stefaan T'joens werd derde, ook met een Clio. "Na twee proeven was ons klassement al verkeken," vertelde Stefaan. "Onze motor draaide slechts op drie cilinders. Bij de eerste service kregen we 4 nieuwe bougies van Bart Vandevelde en vanaf dat moment konden we weer normaal rijden, maar meer dan de derde plaats zat er niet meer in."
Patrick Gaethofs werd nog vierde, voor Jordy Delvaux.

Tekst: PR BRC
RSS News Feed