Nieuws

Nieuws
Geslaagd debuut Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Geslaagd debuut Eduard Eertink

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe. De warme zomerse dag zorgde voor zware omstandigheden, maar 4 van de 5 gestarte equipes wisten de finish te bereiken, waar opnieuw Yannick Vrielink de snelste bleek te zijn.

Het gaat er heet aan toe in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe.

Rallysport Utrecht tevreden na geslaagde Rallye Stemweder Berg
Rallysport Utrecht ok na Stemweder Berg

Het team van Rallysport Utrecht nam afgelopen weekend met twee equipes deel aan de 51e editie van de ADAC Rallye Stemweder Berg rond de Duitse plaats Lübbecke.

Tweede zege Vrielink in hete Vechtdal Rally
Tweede zege Vrielink in Vechtdal Rally

Na twee rally’s in de Yaris GR Challenge hebben Yannick Vrielink en Glenn Crooijmans het maximaal aantal punten behaald.

Verlinde opnieuw de sterkste in Motul Clio Rally Trophy
Benoit Verlinde opnieuw de sterkste

De Belgische equipe van Benoit Verlinde en Anton Dupan heeft ook in de derde wedstrijd van de Motul Clio Rally Trophy de winst naar zich toe getrokken.

Bob de Jong naar verhitte 3e plaats in Vechtdal Rally
Bob de Jong naar verhitte 3e plaats

In en rond Hardenberg werd in de derde ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap tijdens de Vechtdal Rally letterlijk en figuurlijk een verhitte strijd uitgevoerd door de kanshebbers op de titel.

Pech voorkomt topklassering Kevin van Deijne
Pech voorkomt topklassering van Deijne

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben genoegen moeten nemen met de vijfde plaats tijdens de Vechtdal Rally in en om Hardenberg.

Sterke rentree van den Brink na blessure
Bob de Jong - preview Vechtdal Rally
Ott Tänak wint de WRC rally van Italië
Kobus en Nortier beperken schade
Souman kijkt met dubbel gevoel terug
GR Yaris Challenge trapt af in ELE Rally
Bob de Jong teleurgesteld na 5e plaats
Erik en Anja van Loon zijn tevreden
1 / 12

Verlinde winnaar 2de wedstrijd Motul Clio Rally Trophy

Tijdens de tweede wedstrijd van de Motul Clio Rally Trophy heeft de Belgische equipe van Benoit Verlinde en Anton Dupan de winst overtuigend naar zich toe getrokken. Ze benadrukten de potentie van de Renault Clio Rally5 door zelfs een vijftiende plaats in het algemeen klassement te behalen.

Met maar liefst acht deelnemende equipes was de Motul Clio Trophy goed voor meer dan 10% van het totale deelnemersveld van de 57e ELE Rally; organisator Jim van den Heuvel van Heuvel-Motorsport licht toe: “We zijn enorm trots op het feit dat de tweede wedstrijd van de Trophy al acht deelnemende equipes telde, we zijn nog maar net begonnen en de Trophy mondt nu al uit tot iets groots, dat is natuurlijk erg gaaf!” Er had zelfs nog een negende Clio kunnen starten, maar door het grote aantal inschrijvingen van de ELE Rally werd de Deen Thomas Andersen op de reservelijst geplaatst waarna hij uiteindelijk besloot niet te starten.

Al snel werd duidelijk dat de snelle Belgische piloot Benoit Verlinde de te kloppen man was. De kalenders van de nieuwe Nederlandse en de Belgische Trophies zijn op elkaar afgestemd waardoor teams beide Trophies kunnen rijden. Verlinde maakt gebruik van deze mogelijkheid en won dit jaar ook al de eerste twee Belgische rondes. “Voor ons was het een mooie wedstrijd, we hebben enorm genoten van de proef Strijpse Kampen en we konden ook in het algemeen klassement goed ons mannetje staan” constateert hij tevreden na afloop.

Dakar coureur Ben van de Laar maakte voor zijn rallydebuut de overstap van een Iveco Dakar vrachtwagen naar de Clio Rally5 en liet direct zien waar hij toe in staat is. Hij opende van meet af aan met top drie tijden en sloot zijn thuisrally op een sterke tweede plaats af.

Aanvankelijk leek nog een debutant, Jeroen Klein Kromhof, er met de derde plaats van door te gaan. Hij liet zich echter verrassen en verloor veel tijd na een foutje op het onverhard van Wintelre. Dit maakte de weg vrij voor Ronald van Loon, eveneens offroad coureur en debutant in de rallysport. Van Loon reed een solide wedstrijd en pakte zo knap P3.

Vitalii Antonov deed tijdens de ELE weer waardevolle ervaring op en eindigde net naast het podium op een goede vierde plaats. Achter Antonov vochten twee dames een leuk duel uit om de vijfde plaats. Esmee den Hartigh en Anja van Loon hielden elkaar de hele wedstrijd binnen een halve minuut waarna Van Loon uiteindelijk aan het langste eind trok en de top vijf binnenreed.

Jeroen Klein Kromhof moest na zijn foutje als hekkensluiter door en sloot de wedstrijd als zevende af.  Voor Mark Bierbooms eindigde zijn Clio debuut helaas te vroeg met een crash op KP1.

De volgende ronde van de Motul Clio Rally Trophy vindt plaats tijdens de Vechtdal Rally op 18 juni 2022 in de omgeving van Hardenberg. Heuvel Motorsport toont hier ook de nieuwe Renault Clio Rally4 voor het eerst op de Nederlandse rallypaden.

Uitslag ELE Rally, Son, 21-05-2022

1.     B. Verlinde/A. Dupan – Renault Clio Rally5; 1:28.52,1

2.     B. van de Laar/M. Krieger – Renault Clio Rally5; +2.31,0

3.     R. van Loon/S. Bleijenberg – Renault Clio Rally5; +5.45,5

4.     V. Antonov/C. van der Rijssen – Renault Clio Rally5; +6.30,7

5.     A. van Loon/L. Bakker – Renault Clio Rally5; +8.40,0

6.     E. den Hartigh/J. Ebbers – Renault Clio Rally5; +8.46,2

7.     J. Klein Kromhof/M. Hanstede - Renault Clio Rally5; +11.04,9

Uitvallers

M. Bierbooms/F. Bierbooms – Renault Clio Rally5; KP1, wegverlating

Kalender Motul Clio Rally Trophy 2022

1.     Int. Drenthe Rally, Assen (TT Circuit)       11/12-3-2022                C. Klein Kromhof/Hanstede

2.     ELE Rally, Son                                               21-5-2022                      Verlinde/Dupan

3.     Vechtdalrally, Hardenberg                         18-6-2022        

4.     GTC Rally, Achtmaal                                    9-7-2022          

5.     Hellendoorn Rally, Hellendoorn               16/17-9-2022   

6.     Twente Rally, Hengelo                                15/16-10-2022 

Tekst: Press release
Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed