Nieuws

Nieuws
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally

Paul Souman en Arjen Alons hebben afgelopen weekend hun tweede klassewinst op rij behaald.

Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally
Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally

Afgelopen weekend werd in de omgeving van Son de 59e editie van de ELE Rally verreden, de thuiswedstrijd van regerend landskampioenen Kevin van Deijne en Hein Verschuuren.

Tevredenstellende 8ste plaats voor Henk Vossen
Tevredenstellende 8ste plaats Vossen

Na een verregende Zuiderzeerally bij de opening van het Nederlandse rallyseizoen waren de weergoden ook tijdens de 59e ELE Rally de rallyrijders niet gunstig gezind.

Anja van Loon wint Rally 3 klassement
Anja van Loon wint Rally 3 klassement

Anja van Loon en Martine van den Heuvel wonnen het Rally3-klassement met de Renault Clio Rally3 en werden derde in de Renault Clio Trophy

Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Vrielink wint op grootse wijze ELE Rally

Multitalent Yannick Vrielink mag nu al de verrassing van het nog jonge 2024-rallyseizoen worden genoemd. Nadat hij in maart al de Zuiderzeerally wist te winnen, boekte de Ford-rijder na twee enerverende dagen een prachtige zege in de uitdagende 59e editie van de ELE Rally.

ELE Rally 2024
ELE Rally 2024We hebben weer eens een foto album gepubliceerd: ELE Rally 2024. Veel plezier bij het kijken en het ophalen van herinneringen...
Eerste avond in de ELE Rally brengt verrassingen
Eerste avond ELE brengt verrassingen

Na een dag vol met uitdagingen is vanavond de eerste etappe van de 59e ELE Rally afgesloten.

“Wim Luijbregts Trofee” voor ELE Rally
Stevens RallySport naar ELE Rally
Souman pakt klassewinst in Sezoensrally
Henk Vossen kijkt uit naar thuisrally
Terug naar de ELE rally van 1988?
Niels Reynvoet wint spannende Sezoens Rallye
Sebatièn Ogier wint Rally van Portugal
Marijan Griebel wint in Sulingen
1 / 15

Noviteiten voor de Eurol Hellendoorn Rally

Het Bestuur van de Stichting Hellendoorn Rally is verheugd enkele noviteiten voor de komende editie aan te kunnen kondigen na het succes van afgelopen jaar. Zo komt er een shake down test voor aanvang van de rally en kan het publiek tijdens de rally stemmen op de ‘ACTRONICS Driver of the Day’. Vanwege de positieve uitstraling die de rally heeft voor Overijssel heeft de Provincie Overijssel recent besloten de rally te ondersteunen. De Eurol Hellendoorn Rally zal plaatsvinden op vrijdag 20 en zaterdag 21 september.

Als evenement met een 100% ‘foot print’ in het mooie Overijssel heeft rallyrijder en subsidiespecialist Jeroen van Beugen met succes een subsidieaanvraag bij de provincie verzorgd. De extra middelen worden ingezet voor verdere kwaliteitsverbetering, om de deelnemers een nog betere ervaring te bieden en om de toeschouwers een spannende en veilige wedstrijd te garanderen. “Deze support van de Provincie Overijssel wordt door ons gezien als waardering voor een van de mooiste en grootste rally's van Nederland met een rijke historie. Wij zullen ons blijven inzetten om een publieksvriendelijke en veilige rally te organiseren in het gastvrije Overijssel,” aldus voorzitter Erik Wevers.

De organisatie van de Eurol Hellendoorn Rally lanceert een noviteit voor de Nederlandse rallysport: op vrijdag 20 september zal er ’s ochtends een zogenaamde shake-down worden georganiseerd, waar de teams de rallybolides kunnen fine tunen voordat de rally van start gaat. Zo’n shake down parcours is representatief voor de klassementsproeven van de rally en is bij de rally’s meetellend voor het wereldkampioenschap en in veel andere landen een beproefd recept. De Nederlandse topteams met snelle Rally2 auto’s willen al jaren zo’n toevoeging aan het programma, maar het vraagt veel van de organisatie van de rally: “Voor zo’n shake down test heb je dezelfde vergunningen nodig als voor een klassementsproef. En ook is er een flink aantal vrijwilligers nodig als official langs het parcours,” weet oud-winnaar Erwin Doctor, die zich bezighoudt met het uitzetten van de route van de rally. Uiteraard vormt de shake down ook een mooie opwarmer voor alle rally supporters.

Voor de komende editie van de Eurol Hellendoorn Rally zijn nieuwe partners aangetrokken, waaronder ACTRONICS uit Almelo. Dit toonaangevende hightech en circulaire bedrijf specialiseert zich in het reviseren van elektronische auto-onderdelen en geeft zo jaarlijks tienduizenden onderdelen een tweede leven. Met een Europees klantenbestand heeft ACTRONICS al een langdurige samenwerking met rally's in Duitsland, Italië en Spanje. Voor de 2024-editie van de Eurol Hellendoorn Rally introduceert ACTRONICS de 'Driver of the Day'-publieksprijs. Rallyfans kunnen online stemmen op hun favoriete team of meest spectaculaire prestatie. “ACTRONICS heeft aantrekkelijke prijzen beschikbaar gesteld voor zowel de uiteindelijke 'Driver of the Day' als voor de stemmers, daarover later meer," aldus een trotse Frans Bremmer, verantwoordelijk voor het aantrekken van commerciële partners.

Uiteraard is het laatste nieuws over de Eurol Hellendoorn Rally te vinden op de website: www.eurolhellendoornrally.com, en uiteraard op Rallyfacts.nl via de Hellendoorn Rally pagina.

RSS News Feed