Nieuws

Nieuws
Loix met een Toyota Yaris Rally 2 in Ieper
Loix met een Yaris Rally 2 in Ieper

Het was trouwens met een Toyota, toen een Celica, dat Freddy in 1996 voor de eerste keer de Ypres Rally won. Het begin van een erg mooie carrière.

Succesvol debuut van Ballegeooien ELE historics
Succesvol debuut van Ballegeooien

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben Antoine van Ballegooijen (rijder) en Berrie van Boxmeer (navigator) een indrukwekkend debuut gemaakt in de ELE Historic Rally.

Ippen toont klasse met winst in ELE Rally
Ippen toont klasse met winst in ELE Rally

De Motul Clio Rally Trophy blijft zich bewijzen als de toonaangevende merkenklasse in Nederland en trekt wederom nieuwe deelnemers aan.

VDZ Racing ploetert, maar komt bovendrijven
VDZ ploetert maar komt bovendrijven

Afgelopen vrijdagavond en zaterdag vond de 59e editie van de ELE Rally plaats. De organisatie van deze klassieker op de Nederlandse rallykalender had in de aanloop naar het evenement de nodige klassementsproeven moeten wijzigen in verband met de vele regen die gevallen is en bijna al het onverhard was uit de wedstrijd gehaald.

Souman wint RC3 klasse in ELE Rally
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally

Paul Souman en Arjen Alons hebben afgelopen weekend hun tweede klassewinst op rij behaald.

Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally
Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally

Afgelopen weekend werd in de omgeving van Son de 59e editie van de ELE Rally verreden, de thuiswedstrijd van regerend landskampioenen Kevin van Deijne en Hein Verschuuren.

Tevredenstellende 8ste plaats voor Henk Vossen
Tevredenstellende 8ste plaats Vossen

Na een verregende Zuiderzeerally bij de opening van het Nederlandse rallyseizoen waren de weergoden ook tijdens de 59e ELE Rally de rallyrijders niet gunstig gezind.

Anja van Loon wint Rally 3 klassement
Vrielink wint op grootse wijze ELE Rally
Eerste avond ELE brengt verrassingen
“Wim Luijbregts Trofee” voor ELE Rally
Stevens RallySport naar ELE Rally
Souman pakt klassewinst in Sezoensrally
Henk Vossen kijkt uit naar thuisrally
Terug naar de ELE rally van 1988?
1 / 15

Tänak wint met minimale voorsprong de Rally van Italië

Ott Tänak claimde een schokkende overwinning in Rally Italia Sardegna op zondagmiddag na een bandenprobleem voor de oude leider Sébastien Ogier.

De Estlander, die een Hyundai i20 N bestuurt, vierde zijn eerste succes van het seizoen toen een beschadigde band in de laatste etappe Ogier een derde opeenvolgende FIA ​​World Rally -kampioenschap overwinning ontkende.

Nadat hij vroeg in de rally om en om proef winsten  met Tänak wisselde, leidde Ogier sinds zaterdagmiddag in zijn Toyota Gr Yaris. De Fransman begon de afsluitende Wolf Power Stage met een voordeel van 6,2 sec maar eindigde 0,2 sec achter  Tänak nadat een probleem zich ontvouwde in de slotkilometers. Afgelopen zondag evenaarde Tänak met zijn close-finish het eindklassement van de Rally van Jordanië 2011. Bij die gelegenheid zat Ogier aan de andere kant van de balans en hield hij zijn huidige teambaas Jari-Matti Latvala af. Tänak, die vorig jaar zijn eerdere overwinning in Chili scoorde, was bescheiden in de overwinning. Hij werd geconfronteerd met een soortgelijk hartzeer in dezelfde fase in 2019 toen het falen van de stuurbekrachtiging hem een ​​gegarandeerde overwinning kostte.

"Voor de emotie is het goed, maar het spijt me duidelijk voor Séb. Om een ​​overwinning te verliezen is wreed; ik ben een paar jaar geleden in precies dezelfde positie geweest. "

Dani Sordo maakte er twee Hyundai -auto's in de top drie van, waarbij hij het Koreaanse merk hielp om aan de leiding te blijven van het kampioenschap. De 41-jarige was in eerste instantie buiten het bereik van het podium, maar steeg in het klassement toen chauffeurs voor hem problemen kregen.

Een van die chauffeurs was zijn teamgenoot Thierry Neuville, wiens podiumkansen vervlogen ging toen hij op SS8 van de weg gleed. De troost van Neuville was dat hij de volledige 12 punten van Super Sunday claimde om de voorsprong in de Driver's Series te behouden.

Het gevoel van Evans in zijn Gr Yaris was niet optimaal voor de ruwe grindwegen, maar hoewel hij bijna drie minuten terug eindigde van de leiding op de vierde plaats, slaagde de Welshman erin de buffer van Neuville van 24 tot 18 punten te verminderen. Hij en Tänak zitten nu op identieke scores.

Consistentie beloonde Puma-jongere Grégoire Munster met een vijfde plaats afwerking. Zijn M-Sport Ford-teamgenoot Adrien Fourmaux reed al vroeg in de rally naar de derde plaats. maar trok zich terug in de laatste test van vrijdag met een elektrische fout.

De slijtage sloeg zo hard toe, dat WRC2 -machines de resterende top 10 -posities vulden, waarbij Toyota Gr Yaris Rally2 -coureur Sami Pajari de WRC2 -overwinning claimde en zesde algemeen. Achter hem waren Yohan Rossel, Jan Solans, Martin Prokop en Kajetan Kajetanowicz.

RSS News Feed