Nieuws

Nieuws
Loix met een Toyota Yaris Rally 2 in Ieper
Loix met een Yaris Rally 2 in Ieper

Het was trouwens met een Toyota, toen een Celica, dat Freddy in 1996 voor de eerste keer de Ypres Rally won. Het begin van een erg mooie carrière.

Tänak wint met minimale voorsprong de Rally van Italië
Tänak wint Rally van Italië

Tänak wint met minimale voorsprong de Rally van Italië

Succesvol debuut van Ballegeooien ELE historics
Succesvol debuut van Ballegeooien

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben Antoine van Ballegooijen (rijder) en Berrie van Boxmeer (navigator) een indrukwekkend debuut gemaakt in de ELE Historic Rally.

Ippen toont klasse met winst in ELE Rally
Ippen toont klasse met winst in ELE Rally

De Motul Clio Rally Trophy blijft zich bewijzen als de toonaangevende merkenklasse in Nederland en trekt wederom nieuwe deelnemers aan.

VDZ Racing ploetert, maar komt bovendrijven
VDZ ploetert maar komt bovendrijven

Afgelopen vrijdagavond en zaterdag vond de 59e editie van de ELE Rally plaats. De organisatie van deze klassieker op de Nederlandse rallykalender had in de aanloop naar het evenement de nodige klassementsproeven moeten wijzigen in verband met de vele regen die gevallen is en bijna al het onverhard was uit de wedstrijd gehaald.

Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally
Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally

Afgelopen weekend werd in de omgeving van Son de 59e editie van de ELE Rally verreden, de thuiswedstrijd van regerend landskampioenen Kevin van Deijne en Hein Verschuuren.

Tevredenstellende 8ste plaats voor Henk Vossen
Tevredenstellende 8ste plaats Vossen

Na een verregende Zuiderzeerally bij de opening van het Nederlandse rallyseizoen waren de weergoden ook tijdens de 59e ELE Rally de rallyrijders niet gunstig gezind.

Anja van Loon wint Rally 3 klassement
Vrielink wint op grootse wijze ELE Rally
Eerste avond ELE brengt verrassingen
“Wim Luijbregts Trofee” voor ELE Rally
Stevens RallySport naar ELE Rally
Souman pakt klassewinst in Sezoensrally
Henk Vossen kijkt uit naar thuisrally
Terug naar de ELE rally van 1988?
1 / 15

Souman wint RC3 klasse in ELE Rally

Paul Souman en Arjen Alons hebben afgelopen weekend hun tweede klassewinst op rij behaald. Een week geleden was het duo het sterkst in de RC3 klasse bij de Sezoensrally in België, dit weekend herhaalden ze dat huzarenstukje tijdens de ELE Rally rondom Eindhoven.

De ELE Rally is de oudste rally van Nederland en is beroemd en berucht om de vele uitdagende onverharde secties. Vooral de bossen rond Wintelre zijn geliefd bij rallyminnend Nederland om de spectaculaire doorkomsten over de gravelpaden. Hevige regenval gooide dit jaar echter roet in het eten. De wateroverlast die ontstond zorgde ervoor dat delen van de proeven volledig blank stonden en meer van een rivier weg hadden dan van een weg. De omstandigheden waren dermate slecht dat de wegen zwaar beschadigd zouden worden als er met rallyauto’s overheen gereden zou worden en veel deelnemers waarschijnlijk vast zouden komen te zitten. De organisatie moest dan ook noodgedwongen op het laatste moment aanpassingen in de route doorvoeren om de wedstrijd door te kunnen laten gaan.

Het karakter van de wedstrijd veranderde hierdoor behoorlijk. De landelijke proeven werden drastisch ingekort en vrijwel alle onverharde secties verdwenen uit het routeboek. Voor Souman een teleurstelling vanuit het perspectief van de liefhebber, maar ook een kans, Souman kan goed uit de voeten op de proeven op industrieterreinen die allemaal gehandhaafd konden worden.

Souman slaat direct op de eerste proef een goede slag met een tweede tijd en houdt die plek vast tot het einde van de openingsdag. Na het voorproefje van vier proeven op vrijdag wachtten de deelnemers nog 11 proeven op zaterdag. Ook hier is Souman er direct bij en op de eerste proef zaterdagmiddag neemt hij de leiding in handen. De rest van de dag rijdt hij met beleid om de leiding te consolideren. Zonder al te veel risico te nemen bouwt Souman zijn leiding op Dakar ganger Anja van Loon uit om uiteindelijk met ruim anderhalve minuut marge de vloot van vier Clio’s achter zich te laten en zich in het centrum van Son tot klassewinnaar, en knap tiende algemeen, te laten kronen.

De volgende wedstrijd van Souman en Alons is de Vechtdal Rally op 22 juni in de omgeving van Hardenberg en Coevorden.

Paul Souman zei:
“Het was zonde dat de wedstrijd zo ingekort moest worden, maar hulde voor de organisatie dat ze het hebben gedaan zodat we toch konden rijden. Desondanks was het alsnog een lange en zware wedstrijd. Het ging erg lekker, die industrieterreinen liggen me wel, daar rijden we ook algemeen goede tijden. Verder hebben we geen risico’s hoeven nemen om de winst mee naar huis te kunnen nemen, super tevreden!”

Uitslag ELE Rally, Son, 24/25-5-2024

  1. Yannick Vrielink / Harm van Koppen – Ford Fiesta R5;
  2. Kevin van Deijne / Hein Verschuuren – Hyundai i20 N Rally2; +17,6
  3. Lambert Parren / Marieke Slob – Mitsubishi Lancer Evo X; +3.29,1
  4. Jelte de Boef / Jorie Christiaens – Ford Fiesta R5; +3.46,0
  5. Stig Andervang / Johan Findhammer – Hyundai i20 N Rally2; +4.09,3
  6. Edwin Wils / Wim Stupers – Mitsubishi Lancer Evo VII; +4.35,3
  7. Ronald van Loon / Martin Nortier – Hyundai i20 R5; +5.26,0
  8. Henk Vossen / Radboud van Hoek – Hyundai i20 N Rally2; +8.06,0
  9. Nard Ippen / Mark Bierbooms – Renault Clio Rally5; +8.27,1

10. Paul Souman / Arjen Alons – Ford Fiesta Rally3; +8.38,2

RSS News Feed