Nieuws

Nieuws
Loix met een Toyota Yaris Rally 2 in Ieper
Loix met een Yaris Rally 2 in Ieper

Het was trouwens met een Toyota, toen een Celica, dat Freddy in 1996 voor de eerste keer de Ypres Rally won. Het begin van een erg mooie carrière.

Tänak wint met minimale voorsprong de Rally van Italië
Tänak wint Rally van Italië

Tänak wint met minimale voorsprong de Rally van Italië

Succesvol debuut van Ballegeooien ELE historics
Succesvol debuut van Ballegeooien

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben Antoine van Ballegooijen (rijder) en Berrie van Boxmeer (navigator) een indrukwekkend debuut gemaakt in de ELE Historic Rally.

Ippen toont klasse met winst in ELE Rally
Ippen toont klasse met winst in ELE Rally

De Motul Clio Rally Trophy blijft zich bewijzen als de toonaangevende merkenklasse in Nederland en trekt wederom nieuwe deelnemers aan.

VDZ Racing ploetert, maar komt bovendrijven
VDZ ploetert maar komt bovendrijven

Afgelopen vrijdagavond en zaterdag vond de 59e editie van de ELE Rally plaats. De organisatie van deze klassieker op de Nederlandse rallykalender had in de aanloop naar het evenement de nodige klassementsproeven moeten wijzigen in verband met de vele regen die gevallen is en bijna al het onverhard was uit de wedstrijd gehaald.

Souman wint RC3 klasse in ELE Rally
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally

Paul Souman en Arjen Alons hebben afgelopen weekend hun tweede klassewinst op rij behaald.

Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally
Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally

Afgelopen weekend werd in de omgeving van Son de 59e editie van de ELE Rally verreden, de thuiswedstrijd van regerend landskampioenen Kevin van Deijne en Hein Verschuuren.

Tevredenstellende 8ste plaats Vossen
Anja van Loon wint Rally 3 klassement
Vrielink wint op grootse wijze ELE Rally
Eerste avond ELE brengt verrassingen
“Wim Luijbregts Trofee” voor ELE Rally
Stevens RallySport naar ELE Rally
Souman pakt klassewinst in Sezoensrally
Henk Vossen kijkt uit naar thuisrally
1 / 15

Ten Brinke wint Eurol Hellendoorn Rally

Bernard ten Brinke en Davy Thierie hebben zondag de Eurol Hellendoorn Rally op hun naam geschreven. Ten Brinke pakte op vrijdagavond de leiding met de Skoda Fabia RS Rally 2 en gaf deze niet meer weg. De Duitser, Bjorn Satorius werd 2de met de Ford Fiesta Rally 2 en Kevin van Deijne completeerde het podium met de Hyundai i20 Rally 2. Jos Verstappen kwam, na een mooie inhaalrace, 3.3 seconden tekort voor het podium.

Op vrijdagavond stonden de eerste 6 kp's op het menu en het was Bernhard ten Brinke die het snelste was op de eerste proef. Jos Verstappen kwam in zijn ritme en wist zowel de 2de als de 3de proef als snelste af te leggen en nam de leiding in handen na de eerste boucle. Roald Leemans zette zijn Volkswagen Polo op de 3de plaats en Mark van Eldik en Kevin van Deijne vochten om de 4de plaats op de vrijdagavond. Ten Brinke ging er in het donker goed voor zitten en zette de snelste tijd neer op kp4, maar Verstappen pakte de scratch op kp 5 en bracht zijn voorsprong naar 10 seconden. Even leek het erop dat Verstappen me teen mooie voorsprong de zaterdag in zou gaan, maar op de laatste proef van de avond ging hij in het donker van de weg en verloor bijna 2 minuten waardoor Ten Brinke de avond als winnaar afsloot. Leemans schoof door naar de 2de plaats en Bjorn Satorius bleef van Deijne nipt voor op plaats 3. Verstappen viel door zijn uitstapje terug naar de 11de plaats.

Een getergde Verstappen is vaak een snelle en dat gold ook voor Jos op zaterdag. Proef na proef zette Verstappen snelle tijden neer, maar zijn achterstand van 2 minuten was veel. Toch kwam Verstappen dichtbij een podium, maar Kevin van Deijne reed sterk en wis thet gat uiteindelijk op 3.3 seconden te houden. ten Brinke was na een tijdje afwezig te zijn geweest wederom sterk en maakte geen fouten. Maar dat het hard ging op zaterdag was ee nfeit en foutjes werden hard afgestraft. Dat merkte ook Roald Leemans die vanaf een 2de plaats een slootje in gleed en zo een mooie klassering zag verdwijnen. Ook Roger Hodenius wist zijn Skoda Fabia niet aan de finish te krijgen na een uitstapje en Wouter Ploeg ging met zijn Porsche over de kop in een sloot waardoor ook zijn rally erop zat. 

Bernhard ten Brinke gebruikte zijn verstand en ervaring en reed na 16 proeven als winnaar over de streep. Bjorn Satorius hield het hoofd koel en wist Kevin van Deijne achter zich te houden en pakte zo belangrijke punten voor het kampioenschap, Van Deijne werd keurig 3de als was het op de laatste proeven nog wel even zweten voor de Hyundai equipe. De ontketende Verstappen naderde rap, maar kwam uiteindelijk 3.3 seconden tekort voor een podiumplaats. 

 

Tekst en foto's: Martijn van Oort
RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 5]
Bernhard ten Brinke 1:24:01,5
Davy Thierie
Škoda Fabia RS Rally2
2 [ 4]
Björn Satorius +1:02,3
Jara Hain
Ford Fiesta Rally2
3 [ 3]
Kevin van Deijne +1:11,9
Hein Verschuuren
Hyundai I20 N Rally2
4 [ 1]
Jos Verstappen +1:15,2
Renaud Jamoul
Škoda Fabia RS Rally2
5 [ 8]
Dennis Rostek +2:40,8
Dennis Zenz
Škoda Fabia Rally2 evo
Klik hier voor alle resultaten