Nieuws

Nieuws
Historic BRC: Rainer Hermann kampioen
Historic BRC: Rainer Hermann kampioen

In het Historic Belgian Rally Championship werd de titelstrijd in de voorlaatste wedstrijd, de East Belgian Rally, beslist.

Jos Verstappen wint East Belgian Rally
Jos Verstappen wint East Belgian Rally

De East Belgian Rally, de voorlaatste manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, werd pas in de slotmeters beslist.

Tevreden gezichten bij VDZ Racing na finish in Hellendoorn Rally
Tevreden gezichten bij VDZ Racing na finish in Hellendoorn Rally

Waar vooraf de verwachtingen hooggespannen waren, onder andere door het imposante deelnemersveld en de prachtige historische rallyauto’s, werden deze op alle opzichten overtroffen

15de plaats voor Henk Vossen in Helledoorn
15de plaats voor Henk Vossen in Helledoorn

In de zonovergoten Hellendoorn Rally zijn Henk Vossen en Lieke Bouman-Dautzenberg op de vijftiende plaats in hun zwaarbevochten klasse gefinisht.

Van Deijne zet met podium stap naar kampioenschap
Van Deijne zet stap naar kampioenschap

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren zijn tijdens de Hellendoorn Rally derde geworden.

Overbeek kampioen, Ippen wint Hellendoorn
Overbeek kampioen Ippen wint Hellendoorn

Tijdens de vijfde en laatste ronde van Motul Clio Rally Trophy zijn de beslissingen gevallen.

Jos Verstappen 4de in Eurol Hellendoorn Rally
Jos Verstappen 4de in Hellendoorn Rally

De voormalige Formule 1-coureur was in het oosten van het land de grote publiekstrekker en maakte ook indruk, door liefst twaalf van de zestien proeven te winnen.

Recordaantal inschrijvingen Hellendoorn
Historic: Mayaert oppermachtig in Omloop
Spannende finale omloop van Vlaanderen
Historic: Lietaer vsMayaert
Duel Belgie-Nederland in Omloop
Hellendoorn Rally:veel regionale teams
Van Loon wint in Kasterlee
47e editie Sezoensrally op 18 mei 2024
1 / 9

Ten Brinke wint Eurol Hellendoorn Rally

Bernard ten Brinke en Davy Thierie hebben zondag de Eurol Hellendoorn Rally op hun naam geschreven. Ten Brinke pakte op vrijdagavond de leiding met de Skoda Fabia RS Rally 2 en gaf deze niet meer weg. De Duitser, Bjorn Satorius werd 2de met de Ford Fiesta Rally 2 en Kevin van Deijne completeerde het podium met de Hyundai i20 Rally 2. Jos Verstappen kwam, na een mooie inhaalrace, 3.3 seconden tekort voor het podium.

Op vrijdagavond stonden de eerste 6 kp's op het menu en het was Bernhard ten Brinke die het snelste was op de eerste proef. Jos Verstappen kwam in zijn ritme en wist zowel de 2de als de 3de proef als snelste af te leggen en nam de leiding in handen na de eerste boucle. Roald Leemans zette zijn Volkswagen Polo op de 3de plaats en Mark van Eldik en Kevin van Deijne vochten om de 4de plaats op de vrijdagavond. Ten Brinke ging er in het donker goed voor zitten en zette de snelste tijd neer op kp4, maar Verstappen pakte de scratch op kp 5 en bracht zijn voorsprong naar 10 seconden. Even leek het erop dat Verstappen me teen mooie voorsprong de zaterdag in zou gaan, maar op de laatste proef van de avond ging hij in het donker van de weg en verloor bijna 2 minuten waardoor Ten Brinke de avond als winnaar afsloot. Leemans schoof door naar de 2de plaats en Bjorn Satorius bleef van Deijne nipt voor op plaats 3. Verstappen viel door zijn uitstapje terug naar de 11de plaats.

Een getergde Verstappen is vaak een snelle en dat gold ook voor Jos op zaterdag. Proef na proef zette Verstappen snelle tijden neer, maar zijn achterstand van 2 minuten was veel. Toch kwam Verstappen dichtbij een podium, maar Kevin van Deijne reed sterk en wis thet gat uiteindelijk op 3.3 seconden te houden. ten Brinke was na een tijdje afwezig te zijn geweest wederom sterk en maakte geen fouten. Maar dat het hard ging op zaterdag was ee nfeit en foutjes werden hard afgestraft. Dat merkte ook Roald Leemans die vanaf een 2de plaats een slootje in gleed en zo een mooie klassering zag verdwijnen. Ook Roger Hodenius wist zijn Skoda Fabia niet aan de finish te krijgen na een uitstapje en Wouter Ploeg ging met zijn Porsche over de kop in een sloot waardoor ook zijn rally erop zat. 

Bernhard ten Brinke gebruikte zijn verstand en ervaring en reed na 16 proeven als winnaar over de streep. Bjorn Satorius hield het hoofd koel en wist Kevin van Deijne achter zich te houden en pakte zo belangrijke punten voor het kampioenschap, Van Deijne werd keurig 3de als was het op de laatste proeven nog wel even zweten voor de Hyundai equipe. De ontketende Verstappen naderde rap, maar kwam uiteindelijk 3.3 seconden tekort voor een podiumplaats. 

 

Tekst en foto's: Martijn van Oort
RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 5]
Bernhard ten Brinke 1:24:01,5
Davy Thierie
Škoda Fabia RS Rally2
2 [ 4]
Björn Satorius +1:02,3
Jara Hain
Ford Fiesta Rally2
3 [ 3]
Kevin van Deijne +1:11,9
Hein Verschuuren
Hyundai I20 N Rally2
4 [ 1]
Jos Verstappen +1:15,2
Renaud Jamoul
Škoda Fabia RS Rally2
5 [ 8]
Dennis Rostek +2:40,8
Dennis Zenz
Škoda Fabia Rally2 evo
Klik hier voor alle resultaten