Nieuws

Ten Brinke wint Eurol Hellendoorn Rally

Bernard ten Brinke en Davy Thierie hebben zondag de Eurol Hellendoorn Rally op hun naam geschreven. Ten Brinke pakte op vrijdagavond de leiding met de Skoda Fabia RS Rally 2 en gaf deze niet meer weg. De Duitser, Bjorn Satorius werd 2de met de Ford Fiesta Rally 2 en Kevin van Deijne completeerde het podium met de Hyundai i20 Rally 2. Jos Verstappen kwam, na een mooie inhaalrace, 3.3 seconden tekort voor het podium.

Op vrijdagavond stonden de eerste 6 kp's op het menu en het was Bernhard ten Brinke die het snelste was op de eerste proef. Jos Verstappen kwam in zijn ritme en wist zowel de 2de als de 3de proef als snelste af te leggen en nam de leiding in handen na de eerste boucle. Roald Leemans zette zijn Volkswagen Polo op de 3de plaats en Mark van Eldik en Kevin van Deijne vochten om de 4de plaats op de vrijdagavond. Ten Brinke ging er in het donker goed voor zitten en zette de snelste tijd neer op kp4, maar Verstappen pakte de scratch op kp 5 en bracht zijn voorsprong naar 10 seconden. Even leek het erop dat Verstappen me teen mooie voorsprong de zaterdag in zou gaan, maar op de laatste proef van de avond ging hij in het donker van de weg en verloor bijna 2 minuten waardoor Ten Brinke de avond als winnaar afsloot. Leemans schoof door naar de 2de plaats en Bjorn Satorius bleef van Deijne nipt voor op plaats 3. Verstappen viel door zijn uitstapje terug naar de 11de plaats.

Een getergde Verstappen is vaak een snelle en dat gold ook voor Jos op zaterdag. Proef na proef zette Verstappen snelle tijden neer, maar zijn achterstand van 2 minuten was veel. Toch kwam Verstappen dichtbij een podium, maar Kevin van Deijne reed sterk en wis thet gat uiteindelijk op 3.3 seconden te houden. ten Brinke was na een tijdje afwezig te zijn geweest wederom sterk en maakte geen fouten. Maar dat het hard ging op zaterdag was ee nfeit en foutjes werden hard afgestraft. Dat merkte ook Roald Leemans die vanaf een 2de plaats een slootje in gleed en zo een mooie klassering zag verdwijnen. Ook Roger Hodenius wist zijn Skoda Fabia niet aan de finish te krijgen na een uitstapje en Wouter Ploeg ging met zijn Porsche over de kop in een sloot waardoor ook zijn rally erop zat. 

Bernhard ten Brinke gebruikte zijn verstand en ervaring en reed na 16 proeven als winnaar over de streep. Bjorn Satorius hield het hoofd koel en wist Kevin van Deijne achter zich te houden en pakte zo belangrijke punten voor het kampioenschap, Van Deijne werd keurig 3de als was het op de laatste proeven nog wel even zweten voor de Hyundai equipe. De ontketende Verstappen naderde rap, maar kwam uiteindelijk 3.3 seconden tekort voor een podiumplaats. 

 

Tekst en foto's: Martijn van Oort
RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 5]
Bernhard ten Brinke 1:24:01,5
Davy Thierie
Škoda Fabia RS Rally2
2 [ 4]
Björn Satorius +1:02,3
Jara Hain
Ford Fiesta Rally2
3 [ 3]
Kevin van Deijne +1:11,9
Hein Verschuuren
Hyundai I20 N Rally2
4 [ 1]
Jos Verstappen +1:15,2
Renaud Jamoul
Škoda Fabia RS Rally2
5 [ 8]
Dennis Rostek +2:40,8
Dennis Zenz
Škoda Fabia Rally2 evo
Klik hier voor alle resultaten