Nieuws

Nieuws
Paul Souman zet positieve lijn door in ELE Rally
Souman zet positieve lijn door in ELE Rally

De positieve flow die rijder Paul Souman en navigator Arjen Alons al in de Belgische Sezoensrally te pakken hadden, zette het duo in de ELE rally voort.

GR Yaris Challenge opent seizoen in ELE Rally
Yaris Challenge opent seizoen in ELE Rally

Tijdens de 58e editie van de ELE Rally ging het tweede seizoen in de GR Yaris Challenge van start.

Bob de Jong wint voor vierde keer de ELE Rally
Bob de Jong wint alweer de ELE Rally

Met zijn vierde zege in de ELE Rally komt rallyrijder Bob de Jong op de tweede plaats van veel-winnaars, op gelijke hoogte met Henk Vossen en alleen rally-legende Jan van der Marel met vijf titels nog voor zich!

VDZ Racing maakt de nodige kilometers in ELE Rally
VDZ Racing maakt de nodige kilometers

Afgelopen weekend stond VDZ Racing, met Roel van der Zanden en Gijs Boom, eindelijk weer eens aan de start van een rally.

Sterk podium voor Van Deijne in ELE Rally
Sterk podium voor Van Deijne in ELE Rally

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben met een sterke tweede plaats in de 58e ELE Rally goede zaken gedaan voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Klein Kromhof en Deij winnen loodzware ELE Rally
Klein Kromhof en Deij winnen ELE Rally

Maar liefst 11 Renault Clio’s verschenen aan de start van de tweede ronde van de Motul Clio Rally Trophy, de ELE Rally rondom Son.

Biesheuvel wint ELE Historic Rally
Biesheuvel wint ELE Historic Rally

Met een hagelnieuwe bolide werden Antoine Biesheuvel en Saskia Bleijenberg de winnaars van de 5e ELE Historic Rally.

De Jong wint zonovergoten ELE Rally
Bob de Jong aan kop in de 58e ELE Rally
Op naar de thuisrally.
Dwars in de ELE Rally.
e Jong en e Wild hebben zin in ELE Rally
Vol deelnemersveld in 58e ELE Rally
De ELE klassementsproeven belicht
Souman haalt doelstelling in Sezoensrally
1 / 8

​Vincent Verschueren wint de 47ste TAC Rally met overwicht

Het was al van de Sezoensrally 2018 geleden dat Vincent Verschueren nog eens op het hoogste schavotje stond in het Belgisch rallykampioenschap, maar deze keer is het opnieuw gelukt. Vincent Verschueren en Filip Cuvelier hebben de 47ste TAC Rally, de derde manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, gewonnen. Zelfs vermogensverlies op de allerlaatste klassementsproef kon de VW-rijder niet van de zege houden. In een razend spannende slotfase ging de tweede plaats naar Niels Reynvoet voor Maxime Potty, die een ultieme aanval bekocht met een lekke band.

De eerste leider in de wedstrijd was echter Gino Bux, die de snelste tijd realiseerde op de openingsproef. Met zijn Skoda leek Bux een goede zaak te doen in het kampioenschap, maar op de derde proef brak de versnellingsbak. Vanaf dat moment nam Vincent Verschueren, die in Tielt zijn eerste BRC-manche van het seizoen reed, overtuigend de wedstrijd in handen om uiteindelijk met 58"1 voorsprong te winnen. 

"En toch was het nog spannend tot de laatste meters, want op de laatste proef, de Poelberg, had ik vermogensverlies en moest ik een reset doen van de motor," vertelde de 42-jarige Oost-Vlaming duidelijk opgelucht. "Na de eerste ronde heb ik de wedstrijd gecontroleerd. Ik reed een vlot ritme, zonder in gevaarlijke koorden te duiken om lekke banden te vermijden. We hebben echt een goede set-up gevonden voor de VW Polo!"

De tweede plaats was lang in handen van Pieter-Jan. Michiel Cracco, maar toen die de koppeling van zijn Hyundai moest wisselen, had zijn team 3 minuten te veel tijd nodig om de wissel uit te voeren. Met 30" tijdstraf viel Cracco terug naar de vierde plaats achter Niels Reynvoet en Maxime Potty. Cracco trok in de achtervolging, maar op de voorlaatste proef ging hij over de limiet en van de baan. 

"We hadden de set-up van de Hyundai harder gezet om onze tweede plaats terug te pakken, want die hadden we stevig in handen toen de koppeling stuk ging. Maar, met die harde vering verloren we plots de controle toen de wagen uit een koord sprong," vertelde navigator Jasper Vermeulen.

Niels Reynvoet ging de slotproef in met 0"3 voorsprong en de Skoda-rijder uit Kruisem hield stand. De tweede plaats is zijn mooiste resultaat ooit in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. "Ik kwam aan de start om vertrouwen op te doen en om zeker te finishen. Maar, ik wilde de tweede plaats ook niet zomaar prijsgeven. Deze tweede plaats doet enorm veel deugd," vertelde de Skoda-rijder.

Maxime Potty zette op de laatste proef alles op alles, maar hij maakte een foutje op de laatste proef en bereikte de finish met een lekke band. "Dat hoort bij het spelletje. Ik heb het geprobeerd en daarbij heb ik een foutje gemaakt," aldus de 22-jarige Citroën-piloot. "Deze ochtend vond ik het heel moeilijk om de grip van het asfalt in te schatten. Ik ontdekte de proeven en wilde vooral finishen om een goede zaak te doen in het kampioenschap." Het leek te lukken met een mooie derde plaats, maar de naaf van het voorwiel was stuk, waardoor Potty zijn mooie podiumplaats nog verloor. Zo ging de derde plaats nog naar Sébastien Bedoret, die kampte met een gebrek aan evoluties op de Ford Fiesta. "We hebben de afstellingen van de auto verbeterd en we hebben hard gewerkt om de Fiesta onder de knie te krijgen voor de volgende wedstrijden. Tegen dan hoop ik technisch over de juiste evoluties te beschikken, maar dat zal afhangen van de leveringstermijnen."

Timothy Van Parijs was veruit de snelste Porsche-rijder, al hield Glenn Janssens tot zijn motorproblemen goed stand. Met een vierde plaats algemeen, de zege in GT en vooral de overwinning in de BRC Master Cup, werkte Van Parijs een quasi perfecte wedstrijd af, ondanks een slipper op de Poelberg. Dennis Rostek eindigde op een mooie vijfde plaats, voor Bert Coene, tweede in de Master Cup met zijn Ford Fiesta Rally2 van de eerste generatie.

In het Junior BRC werd de wedstrijd volledig gedomineerd door Gilles Pyck, die zelfs 7de algemeen werd met zijn nieuwe Renault Clio Rally4. De tweede plaats ging naar Jonas Dewilde voor Maxim Decock. In het Historic BRC stond er geen maat op Paul Lietaer, 8ste algemeen met zijn Opel Ascona 400, voor Pieter-jan Maeyaert met zijn BMW M3 en Jeroen Van Wanseele in de Ford Escort gehuurd bij Lietaer. 

In de M Cup was Philip Lommers de snelste en Benoit Verlinde schreef de eerste manche van de Clio Trophy Belgium op zijn naam voor Jeroen Catelin en Casper Nielsen.

Tekst en foto's: PR BRC
RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 4]
Vincent Verschueren 1:29:11,4
Filip Cuvelier
Volkswagen Polo Gti R5
2 [ 5]
Niels Reynvoet +0:58,1
Diederik Pattyn
Škoda Fabia Rally2 evo
3 [ 8]
Sébastien Bedoret +2:38,1
Hans Delorge
Ford Fiesta Rally2
4 [ 1]
Timothy Van Parijs +4:30,9
Kurt Heyndrickx
Porsche 997 GT3
5 [ 9]
Dennis Rostek +5:11,3
Michael Wenzel
Škoda Fabia R5
Klik hier voor alle resultaten