Nieuws

Van Loon neemt revanche op het stof

De tweede en laatste dag van de Baja Italië bestaat uit drie proeven, op iedere proef verbeteren Erik van Loon en Sébastien Delaunay zichzelf. Het resultaat is een knappe vierde plaats en Van Loon komt dichterbij zijn concurrenten in het WK. Van Loon is zeer tevreden met de progressie tijdens de rally, de Toyota Hilux en de samenwerking met Delaunay.

“Het was een leuke en goede rally,” vertelt Van Loon. “Doordat we gisteren tijd verloren, hadden we vanochtend last van het stof. Maar daar hebben we ons doorheen geslagen en aardig wat plekken goed gemaakt, ook door het goede navigatiewerk van Sébastien. In de tweede proef reden we heel erg goed en zitten we slechts 49 seconden achter Al Rajhi. Op de laatste proef wilden we proberen om te klimmen van de vijfde naar de derde plaats, daar komen we een paar seconden voor te kort. Maar we zijn er blij mee! Ondanks het tijdsverlies gisteren hebben we de uitslag gemaximaliseerd.”

Een aantal auto’s kreeg al tijd terug van de organisatie voor het ontbrekende bordje van gisteren, maar Van Loon nog niet. “Daar gaan we nog wel achteraan bij de organisatie. Als we die terugkrijgen dan schuiven we door naar de derde plaats. Voor het kampioenschap doen we goede zaken, onze concurrenten Zapletal en Holowczyc finishen achter ons. De kans dat we naar Portugal gaan is groot, maar daar nemen we binnenkort een beslissing over.” De Baja Portalegre vindt plaats van 28 tot en met 30 oktober.

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed