Nieuws

Nieuws
Geslaagd debuut Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Geslaagd debuut Eduard Eertink

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe. De warme zomerse dag zorgde voor zware omstandigheden, maar 4 van de 5 gestarte equipes wisten de finish te bereiken, waar opnieuw Yannick Vrielink de snelste bleek te zijn.

Het gaat er heet aan toe in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe.

Rallysport Utrecht tevreden na geslaagde Rallye Stemweder Berg
Rallysport Utrecht ok na Stemweder Berg

Het team van Rallysport Utrecht nam afgelopen weekend met twee equipes deel aan de 51e editie van de ADAC Rallye Stemweder Berg rond de Duitse plaats Lübbecke.

Tweede zege Vrielink in hete Vechtdal Rally
Tweede zege Vrielink in Vechtdal Rally

Na twee rally’s in de Yaris GR Challenge hebben Yannick Vrielink en Glenn Crooijmans het maximaal aantal punten behaald.

Verlinde opnieuw de sterkste in Motul Clio Rally Trophy
Benoit Verlinde opnieuw de sterkste

De Belgische equipe van Benoit Verlinde en Anton Dupan heeft ook in de derde wedstrijd van de Motul Clio Rally Trophy de winst naar zich toe getrokken.

Bob de Jong naar verhitte 3e plaats in Vechtdal Rally
Bob de Jong naar verhitte 3e plaats

In en rond Hardenberg werd in de derde ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap tijdens de Vechtdal Rally letterlijk en figuurlijk een verhitte strijd uitgevoerd door de kanshebbers op de titel.

Pech voorkomt topklassering Kevin van Deijne
Pech voorkomt topklassering van Deijne

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben genoegen moeten nemen met de vijfde plaats tijdens de Vechtdal Rally in en om Hardenberg.

Sterke rentree van den Brink na blessure
Bob de Jong - preview Vechtdal Rally
Ott Tänak wint de WRC rally van Italië
Kobus en Nortier beperken schade
Verlinde winnaar Motul Clio Rally Trophy
Souman kijkt met dubbel gevoel terug
GR Yaris Challenge trapt af in ELE Rally
Erik en Anja van Loon zijn tevreden
1 / 12

Bob de Jong teleurgesteld na 5e plaats in ELE Rally

De strijd in het Open Nederlands Rally Kampioenschap tekent zich na de tweede ronde iets duidelijker af, maar de vooraf voorspelde spanning om eremetaal in de ELE Rally kwam niet helemaal uit. Hyundai-rijder en regerend Nederlands rallykampioen Bob de Jong kwam door enkele foutjes niet in aanmerking voor een podiumplaats, terwijl Hans Weijs opnieuw de snelste bleek.

In de compacte 57e editie ELE Rally, die zich zaterdag met 11 klassementsproeven in de omgeving van Eindhoven afspeelde, zat het venijn voor Bob de Jong en navigator Erik de Wild niet in de staart, maar in de openingsfase van de rally. “Ik was gebrand om het Hans Weijs lastig te maken en we gingen goed van start op de openingsproef, het fraaie Strijpse Kampen, maar daarna sloeg de stemming al snel om voor ons,” aldus een teleurgestelde Bob de Jong. Op KP1 wist De Jong de tweede snelste tijd op de klokken te zetten, slechts 2,4 sec achter Hans Weijs. En omstanders klokten De Jong in zijn Hyundai i20 halverwege KP2 zo’n 8 seconden sneller dan Weijs, maar niet veel later verdampte die voorsprong in een mini-seconde: “Op het onverharde remde ik de auto ‘dood’ en liet ik de motor afslaan. Stom natuurlijk en kostbaar, want dat kostte ons bijna 20 seconden, en anders hadden we de leiding in de wedstrijd gepakt.” Maar daarmee was de gifbeker nog niet leeg voor de winnaar van de drie eerdere edities van de ELE Rally, waaronder die van vorig jaar. Op KP3 (Spoordonk) spinde Bob de Jong, en weer sloeg de motor af en kostte het herstarten een pijnlijke 40 seconden!

Daarmee was de kans op een goede klassering weg en bleek het door nog wat andere kleine malheur moeilijk om in een ‘winnend’ ritme te komen: “Ik was vooral teleurgesteld in mezelf en dan is het in zo’n korte rally vrijwel onmogelijk om nog terug te komen. Navigator Erik de Wild motiveert mij dan wel weer, waardoor we op de proef Sint Oedenrode een fraaie tweede noteerden op minder dan een seconde van Hans Weijs. En dat geeft dan weer vertrouwen voor de toekomst. Het wordt dit jaar een lange strijd om de titel – er zijn nog 6 wedstijden te gaan,” besluit Bob de Jong de terugblik op de ELE Rally.

Achter Hans Weijs werd Kevin van Deijne bij zijn debuut in Nederland met zijn Hyundai i20 knap tweede, voor Jim van den Heuvel (VW). Gertjan Kobus (Skoda) werd vierde en behoudt daardoor de leiding in het ONRK, waarin het wel duidelijk wordt dat enige echte kanshebbers op de titel in de top-5 van de ELE Rally einduitslag gezocht moeten worden. De volgende rally van het ONRK is op zaterdag 18 juni, als in de omgeving van Hardenberg de Vechtdal Rally wordt verreden.

RSS News Feed