Nieuws

Nieuws
Paul Souman zet positieve lijn door in ELE Rally
Souman zet positieve lijn door in ELE Rally

De positieve flow die rijder Paul Souman en navigator Arjen Alons al in de Belgische Sezoensrally te pakken hadden, zette het duo in de ELE rally voort.

GR Yaris Challenge opent seizoen in ELE Rally
Yaris Challenge opent seizoen in ELE Rally

Tijdens de 58e editie van de ELE Rally ging het tweede seizoen in de GR Yaris Challenge van start.

Bob de Jong wint voor vierde keer de ELE Rally
Bob de Jong wint alweer de ELE Rally

Met zijn vierde zege in de ELE Rally komt rallyrijder Bob de Jong op de tweede plaats van veel-winnaars, op gelijke hoogte met Henk Vossen en alleen rally-legende Jan van der Marel met vijf titels nog voor zich!

VDZ Racing maakt de nodige kilometers in ELE Rally
VDZ Racing maakt de nodige kilometers

Afgelopen weekend stond VDZ Racing, met Roel van der Zanden en Gijs Boom, eindelijk weer eens aan de start van een rally.

Sterk podium voor Van Deijne in ELE Rally
Sterk podium voor Van Deijne in ELE Rally

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben met een sterke tweede plaats in de 58e ELE Rally goede zaken gedaan voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Klein Kromhof en Deij winnen loodzware ELE Rally
Klein Kromhof en Deij winnen ELE Rally

Maar liefst 11 Renault Clio’s verschenen aan de start van de tweede ronde van de Motul Clio Rally Trophy, de ELE Rally rondom Son.

Biesheuvel wint ELE Historic Rally
Biesheuvel wint ELE Historic Rally

Met een hagelnieuwe bolide werden Antoine Biesheuvel en Saskia Bleijenberg de winnaars van de 5e ELE Historic Rally.

De Jong wint zonovergoten ELE Rally
Bob de Jong aan kop in de 58e ELE Rally
Op naar de thuisrally.
Dwars in de ELE Rally.
e Jong en e Wild hebben zin in ELE Rally
Vol deelnemersveld in 58e ELE Rally
De ELE klassementsproeven belicht
Souman haalt doelstelling in Sezoensrally
1 / 8

4de plaats voor van Deijne in loodzware Rallye Sulingen

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben seizoen 2023 afgetrapt met een vierde plaats in de zware ADAC Rallye Sulingen. Vooraf had het duo op meer gehoopt maar onweersbuien op de eerste avond gooiden roet in het eten.

Het Open Nederlands Rally Kampioenschap begint dit jaar, door het annuleren van de Visual Art Rally, over de grens in Duitsland. De ADAC Rallye Sulingen biedt de deelnemers een andere uitdaging dan de Nederlandse wedstrijden. Vooral de passages over het voormalige militaire IVG-complex tillen de moeilijkheidsgraad van de wedstrijd naar een hoog niveau. Smalle kronkelende wegen voeren langs verlaten militaire gebouwen en door diepe betonnen sleuven, en op de gedeeltes waar deze niet liggen staan de bomen dicht genoeg langs de weg om iedere fout genadeloos af te straffen.

Op deze technische proeven komt het er op aan om echt ‘op de notes’ te rijden, dus niet op zicht maar door de luisteren naar, en vertrouwen op, de navigator. Van Deijne en Verschuuren zijn hier in hun kracht en openen dan ook als snelste Nederlanders op de eerste doorgang van de IVG. Terwijl ze wachten op de volgende proef en hun Nederlandse rivalen, die een veel beter startnummer kregen toegewezen, zien vertrekken, moeten ze met lede ogen toezien hoe het onweer nadert. Vlak voor Van Deijne proef 2 kan starten barst de bui in alle hevigheid los waardoor hij over een spekgladde proef moet, waar anderen onder drogere omstandigheden konden rijden. Het levert een pak tijdverlies op waarmee de wedstrijd eigenlijk al beslist wordt.

Op de tweede dag wil Van Deijne nog een tegenaanval inzetten maar na een mindere prestatie in de openingsboucle is het bekeken. Gedurende de dag noteert Van Deijne nog een aantal sterke tijden, waarbij hij het zelfs de Duitsers moeilijk maakt op hun eigen terrein maar aanspraak maken op een podiumplaats tussen de deelnemers aan het Open Nederlands Rally Kampioenschap zit er niet meer in. 

De tweede ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap is de ELE Rally die begin juni wordt verreden. De ELE Rally is de thuiswedstrijd van Van Deijne en Verschuuren en het team is er dan ook op gebrand om daar de zege veilig te stellen.  

Kevin van Deijne zei:
“We zijn gefinished, daarmee is het ook wel gezegd. We hadden hier echt op meer gehoopt maar door die regenbui op de eerste avond konden we geen vuist maken. Het is frustrerend dat we qua startnummers zo ver uit elkaar lagen waardoor anderen in het droog rijden en wij in volle regen. Als je zelf slecht rijdt, dan kun je alleen naar jezelf kijken maar dit heb je gewoon niet eigen hand. Aan de andere kant is de auto nu wel echt goed. De remproblemen van vorig jaar zijn verholpen en hij rijdt supersmooth. Ik heb er alle vertrouwen in dat we in de ELE Rally voor de winst kunnen gaan.

RSS News Feed