Nieuws

Riwald Dakar met hybride truck naar Dakar 2020

UNIEKE SAMENWERKING AAN WERELDPRIMEUR Het Riwald Dakar Team heeft samen met de Tsjechische partner MKR Technology maandenlang hard gewerkt aan de ontwikkeling van een geheel nieuw en uniek concept; EEN HYBRIDE OFF-ROAD TRUCK!

DIT IS HET MOMENT VOOR EEN NIEUW HOOFDSTUK
Vrijdag 27 september werd de Renault Trucks C460 Hybrid Edition onthuld. In de tijd dat het milieu een groot en wereldwijd issue is geworden, is bij de ontwikkeling van de truck de focus gelegd op de hybride technologie. De Renault Trucks C460 Hybrid Edition is een lichtgewicht vrachtwagen welke inclusief de 700 kilo wegende hybride techniek het ideale gewicht van 8,5 ton heeft bereikt.

VEELBELOVEND
Gert Huzink van het Riwald Dakar Team heeft de Renault Trucks C460 Hybrid Edition de afgelopen periode uitgebreid getest. Het hybride aandrijfsysteem, voorzien van Eurol Specialty smeermiddelen, is aan extreme omstandigheden blootgesteld en getest met veelbelovende resultaten.

HYBRIDE TRUCK IN DAKAR
Deze circulaire visie wordt door de A.S.O., de organisatie van de zwaarste rally ter wereld; de Dakar Rally, met enthousiasme gevolgd. Zij zien het Riwald Dakar Team met Gert Huzink achter het stuur van de nieuwe Renault Trucks C460 Hybrid Edition graag aan de start van de Dakar 2020 verschijnen.

Het project wordt ondersteund door de partners - ZF Friedrichshafen AG Werk Saarbrücken - Renault Trucks France – Hendrickson – AxleTech - Eurol - Dakar Rally

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed