Nieuws

Nieuws
Coronel Dakar Team met 2 auto's naar Dakar
Coronel Dakar met 2 auto's naar Dakar

Met een druk bezochte uitzwaaisessie bij het Coronel Adventure Indoor Klimpark is het volgende Dakar-avontuur voor het Coronel Dakar Team officieel begonnen.

Thierry Neuville wint WRC Rally van Japan
Thierry Neuville wint WRC Rally van Japan

Met veel doorzettingsvermogen wist Thierry Neuville de overwinning van de FORUM8 Rally Japan onder de neus van Elfyn Evans weg te kapen.

Dubbele vreugde in Spanje voor Ogier en Toyota
Ogier en Toyota winnen in Spanje

Sébastien Ogier stormde naar zijn eerste overwinning in het hybridetijdperk van het FIA World Rally Championship in de Rally de España terwijl hij hielp de constructeurstitel voor Toyota Gazoo Racing veilig te stellen.

Knappe 2e plaats voor Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Twente Rally
Eduard Eertink 2e in Yaris challenge

Knappe 2e plaats voor Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Twente Rally

GR Yaris Challenge beleeft fantastisch debuutjaar
Fantastisch debuut GR Yaris Challenge

Ook in de Rocar-Tech Twente Rally viel de GR Yaris Challenge op, net als eerder dit seizoen.

Kremer en Coronel testen in Spanje
Kremer en Coronel testen in Spanje

Coronel rijdt deze rally, meetellend voor het FIA Cross Country World Rally Championship, niet zelf, maar zal naast Michel Kremer plaats nemen.

Erik van Loon kiest voor zekerheid
Erik van Loon kiest voor zekerheid

Erik begon de proloog iets te enthousiast: “Ik legde de Toyota Hilux na 1 kilometer bijna op zijn dak

Anja van Loon leert veel in Andalusie
Kobus en Nortier grijpen naast het zilver
V/d Heuvel kritisch op kampioenschap
Peter Mangnus Historic Rally kampioen
van Loon hoopt op podium in Andalusie
Preproloog 2022 nieuwe datum en locatie
Hans Weijs Nederlands kampioen in Twente
Goede seizoenafsluiter voor Bob de Jong
1 / 11

Crash voor snelle Yannick Vrielink in Twente

Op de vrijdagavond in de Rocar-Tech Twente Rally laten Yannick Vrielink en Glenn Crooijmans zien wat voor snelheid er in de Toyota GR Yaris zit. Met twee keer de achtste en twee keer de zevende tijd, tussen onder andere snelle R5-auto’s, zit Vrielink verwikkeld in een spannende strijd om de nationale rallytitel. Op de tweede proef op zondag gaat het echter mis voor Vrielink en Crooijmans en moeten zij vroegtijdig de wedstrijd staken.

“De snelheid lag zo hoog,” vertelt Vrielink. “Wij mochten direct achter de top tien starten, omdat wij nog meededen om de titel. Daardoor konden wij meteen zien hoe onze snelheid was ten opzichte van onze concurrenten, Lambert Parren en Ingo ten Vregelaar. Het ging echt heel erg goed en na de eerste dag lagen wij op de achtste plaats met nog alle kansen open. En het was niet makkelijk, het was glad en een klein foutje kan dan zwaar worden bestraft.”

Op zondag opende Vrielink wederom snel. “De verschillen tussen Lambert en Ingo die bleven klein, in de tussenstand lagen wij op 7 seconden van Lambert en 14 van Ingo. Wij waren afhankelijk van wat zij zouden doen voor onze kampioenschapskansen, dus eigenlijk was het wachten op een foutje van hen. Helaas waren wij diegenen die het foutje maakten, we komen door een hele snelle rechterbocht, de auto begint te glijden en plots staan we stil. Een crash hoort bij de sport, gelukkig hebben Glenn en ik niks, dat is het belangrijkste.”

Vrielink is daarentegen wel tevreden met het seizoen. “Uiteindelijk worden wij tweede in de RC/NC2 klasse en vierde in het nationaal kampioenschap. Dit is mijn tweede seizoen in de rally, dus dat is een geweldig resultaat. We hebben ook de GR Yaris Challenge en het Junior kampioenschap gewonnen, dus ons seizoen is zeer geslaagd. En dat kan ik niet doen zonder Glenn, die geen fout heeft gemaakt; mijn monteurs, die er altijd voor hebben gezorgd dat de auto weer klaar was; de ondersteuning van Hans Weijs Motorsport, mijn familie en vrienden, natuurlijk ook alle sponsoren en de club van 50 en, niet te vergeten, de fans!”

Tekst: Press release
Foto's: Henry Zweers
RSS News Feed