Nieuws

Nieuws
Paul Souman zet positieve lijn door in ELE Rally
Souman zet positieve lijn door in ELE Rally

De positieve flow die rijder Paul Souman en navigator Arjen Alons al in de Belgische Sezoensrally te pakken hadden, zette het duo in de ELE rally voort.

GR Yaris Challenge opent seizoen in ELE Rally
Yaris Challenge opent seizoen in ELE Rally

Tijdens de 58e editie van de ELE Rally ging het tweede seizoen in de GR Yaris Challenge van start.

Bob de Jong wint voor vierde keer de ELE Rally
Bob de Jong wint alweer de ELE Rally

Met zijn vierde zege in de ELE Rally komt rallyrijder Bob de Jong op de tweede plaats van veel-winnaars, op gelijke hoogte met Henk Vossen en alleen rally-legende Jan van der Marel met vijf titels nog voor zich!

VDZ Racing maakt de nodige kilometers in ELE Rally
VDZ Racing maakt de nodige kilometers

Afgelopen weekend stond VDZ Racing, met Roel van der Zanden en Gijs Boom, eindelijk weer eens aan de start van een rally.

Sterk podium voor Van Deijne in ELE Rally
Sterk podium voor Van Deijne in ELE Rally

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben met een sterke tweede plaats in de 58e ELE Rally goede zaken gedaan voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Klein Kromhof en Deij winnen loodzware ELE Rally
Klein Kromhof en Deij winnen ELE Rally

Maar liefst 11 Renault Clio’s verschenen aan de start van de tweede ronde van de Motul Clio Rally Trophy, de ELE Rally rondom Son.

Biesheuvel wint ELE Historic Rally
Biesheuvel wint ELE Historic Rally

Met een hagelnieuwe bolide werden Antoine Biesheuvel en Saskia Bleijenberg de winnaars van de 5e ELE Historic Rally.

De Jong wint zonovergoten ELE Rally
Bob de Jong aan kop in de 58e ELE Rally
Op naar de thuisrally.
Dwars in de ELE Rally.
e Jong en e Wild hebben zin in ELE Rally
Vol deelnemersveld in 58e ELE Rally
De ELE klassementsproeven belicht
Souman haalt doelstelling in Sezoensrally
1 / 8

Christian Riedemann wint op indrukwekkende wijze thuisrally

Lokale held maakt zijn rol als favoriet waar tijdens de 34e ADAC Actronics Rallye Sulingen. Martin Christ wint DRM2-classificatie / Dennis Rostek domineert de DRM Trophy. Internationaal startveld inspireert met toprally's in moeilijke omstandigheden.

Zon, regen, nat asfalt of droog grind – Christian Riedemann liet zich tijdens zijn thuisrally door niets van zijn stuk brengen. Na een regengevecht op vrijdagavond ging de lokale held zaterdag de tweede etappe van de 34e ADAC Actronics Rallye Sulingen in met bijrijder Nico Otterbach als leider. In droge omstandigheden breidde hij zijn voorsprong in de Hyundai i20 N Rally2 voortdurend uit, won zeven van de elf klassementsproeven en zegevierde uiteindelijk met een voorsprong van 53,5 seconden. "Het leek er niet op, maar het was een zwaar gevecht. Ik ben trots op ons team en bedank iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes. Nico gaf me veel steun en we kregen de auto steeds beter onder de knie in de loop van de rally. En dit in alle omstandigheden. De concurrentie kan zich warm kleden tijdens de komende Midden-Rijnrally", beloofde de winnaar van Sulingen aan zijn medeconcurrenten.

Runners-up Julius Tannert en co-rijder Frank Christian zetten een sterke prestatie neer, vooral op zaterdag, door drie klassementsproeven te winnen in de Škoda Fabia RS Rally2. Toch werd het gat naar de top steeds groter. "Op de eerste dag hebben we praktisch alleen op het IVG-terrein gekoerst en toen liet Christian zien dat hij hier thuis is. In de offroadetappes op zaterdag hebben we bewezen dat we vooraan mee kunnen doen. Met de tweede plaats konden we onze voorsprong in het kampioenschap uitbreiden, meer was er niet mogelijk", aldus Julius Tannert. De huidige Duitse rallykampioenen Philip Geipel en Katrin Becker (Škoda Fabia Rally2 Evo) dachten er net zo over. De bijrijder: "Het was voor ons duidelijk dat we Christian niet konden verslaan in zijn thuisrally. We zullen zijn kennis van het circuit op de IVG-site nooit evenaren. In het kampioenschap ligt echter alles nog open met onze derde plaats en zullen de kaarten opnieuw worden geschud voor de Rallye Mittelrhein." Er was grote vreugde over de vierde plaats in de combinatie Björn Satorius/Hanna Ostlender (Ford Fiesta Rally2): "In het begin ontbrak het ons een beetje aan gevoel en zelfvertrouwen. Vandaag klikte het ineens en waren de tijden rijp. We kunnen voortbouwen op dit grote succes", aldus Hanna Ostlender.

 

Tekst en foto's: PR ADAC
RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 4]
Christian Riedemann 1:13:11,3
Nico Otterbach
Hyundai I20 N Rally2
2 [ 1]
J. Tannert +0:53,5
F. Christian
Škoda Fabia RS Rally2
3 [ 3]
Philip Geipel +1:08,1
K. Becker
Škoda Fabia Rally2 evo
4 [ 5]
Björn Satorius +2:00,6
Hanna Ostlender
Ford Fiesta Rally2
5 [ 6]
Kenneth Madsen +2:25,4
Mette Felthaus
Peugeot 208 T16
Klik hier voor alle resultaten