Nieuws

Nieuws
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally

Paul Souman en Arjen Alons hebben afgelopen weekend hun tweede klassewinst op rij behaald.

Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally
Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally

Afgelopen weekend werd in de omgeving van Son de 59e editie van de ELE Rally verreden, de thuiswedstrijd van regerend landskampioenen Kevin van Deijne en Hein Verschuuren.

Tevredenstellende 8ste plaats voor Henk Vossen
Tevredenstellende 8ste plaats Vossen

Na een verregende Zuiderzeerally bij de opening van het Nederlandse rallyseizoen waren de weergoden ook tijdens de 59e ELE Rally de rallyrijders niet gunstig gezind.

Anja van Loon wint Rally 3 klassement
Anja van Loon wint Rally 3 klassement

Anja van Loon en Martine van den Heuvel wonnen het Rally3-klassement met de Renault Clio Rally3 en werden derde in de Renault Clio Trophy

Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Vrielink wint op grootse wijze ELE Rally

Multitalent Yannick Vrielink mag nu al de verrassing van het nog jonge 2024-rallyseizoen worden genoemd. Nadat hij in maart al de Zuiderzeerally wist te winnen, boekte de Ford-rijder na twee enerverende dagen een prachtige zege in de uitdagende 59e editie van de ELE Rally.

ELE Rally 2024
ELE Rally 2024We hebben weer eens een foto album gepubliceerd: ELE Rally 2024. Veel plezier bij het kijken en het ophalen van herinneringen...
Eerste avond in de ELE Rally brengt verrassingen
Eerste avond ELE brengt verrassingen

Na een dag vol met uitdagingen is vanavond de eerste etappe van de 59e ELE Rally afgesloten.

“Wim Luijbregts Trofee” voor ELE Rally
Stevens RallySport naar ELE Rally
Souman pakt klassewinst in Sezoensrally
Henk Vossen kijkt uit naar thuisrally
Terug naar de ELE rally van 1988?
Niels Reynvoet wint spannende Sezoens Rallye
Sebatièn Ogier wint Rally van Portugal
Marijan Griebel wint in Sulingen
1 / 15

Christian Riedemann wint op indrukwekkende wijze thuisrally

Lokale held maakt zijn rol als favoriet waar tijdens de 34e ADAC Actronics Rallye Sulingen. Martin Christ wint DRM2-classificatie / Dennis Rostek domineert de DRM Trophy. Internationaal startveld inspireert met toprally's in moeilijke omstandigheden.

Zon, regen, nat asfalt of droog grind – Christian Riedemann liet zich tijdens zijn thuisrally door niets van zijn stuk brengen. Na een regengevecht op vrijdagavond ging de lokale held zaterdag de tweede etappe van de 34e ADAC Actronics Rallye Sulingen in met bijrijder Nico Otterbach als leider. In droge omstandigheden breidde hij zijn voorsprong in de Hyundai i20 N Rally2 voortdurend uit, won zeven van de elf klassementsproeven en zegevierde uiteindelijk met een voorsprong van 53,5 seconden. "Het leek er niet op, maar het was een zwaar gevecht. Ik ben trots op ons team en bedank iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes. Nico gaf me veel steun en we kregen de auto steeds beter onder de knie in de loop van de rally. En dit in alle omstandigheden. De concurrentie kan zich warm kleden tijdens de komende Midden-Rijnrally", beloofde de winnaar van Sulingen aan zijn medeconcurrenten.

Runners-up Julius Tannert en co-rijder Frank Christian zetten een sterke prestatie neer, vooral op zaterdag, door drie klassementsproeven te winnen in de Škoda Fabia RS Rally2. Toch werd het gat naar de top steeds groter. "Op de eerste dag hebben we praktisch alleen op het IVG-terrein gekoerst en toen liet Christian zien dat hij hier thuis is. In de offroadetappes op zaterdag hebben we bewezen dat we vooraan mee kunnen doen. Met de tweede plaats konden we onze voorsprong in het kampioenschap uitbreiden, meer was er niet mogelijk", aldus Julius Tannert. De huidige Duitse rallykampioenen Philip Geipel en Katrin Becker (Škoda Fabia Rally2 Evo) dachten er net zo over. De bijrijder: "Het was voor ons duidelijk dat we Christian niet konden verslaan in zijn thuisrally. We zullen zijn kennis van het circuit op de IVG-site nooit evenaren. In het kampioenschap ligt echter alles nog open met onze derde plaats en zullen de kaarten opnieuw worden geschud voor de Rallye Mittelrhein." Er was grote vreugde over de vierde plaats in de combinatie Björn Satorius/Hanna Ostlender (Ford Fiesta Rally2): "In het begin ontbrak het ons een beetje aan gevoel en zelfvertrouwen. Vandaag klikte het ineens en waren de tijden rijp. We kunnen voortbouwen op dit grote succes", aldus Hanna Ostlender.

 

Tekst en foto's: PR ADAC
RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 4]
Christian Riedemann 1:13:11,3
Nico Otterbach
Hyundai I20 N Rally2
2 [ 1]
J. Tannert +0:53,5
F. Christian
Škoda Fabia RS Rally2
3 [ 3]
Philip Geipel +1:08,1
K. Becker
Škoda Fabia Rally2 evo
4 [ 5]
Björn Satorius +2:00,6
Hanna Ostlender
Ford Fiesta Rally2
5 [ 6]
Kenneth Madsen +2:25,4
Mette Felthaus
Peugeot 208 T16
Klik hier voor alle resultaten