Nieuws

Nieuws
ACtronics nieuwe hoofdsponsor Achterhoek Rally
ACtronics hoofdsponsor Achterhoek Rally

ACtronics heeft haar naam heeft verbonden aan de Achterhoek Rally, die op 3 oktober in en om Eibergen verreden zal worden!

Volle inschrijflijst Achterhoek Berkeland Rally
Volle inschrijflijst Achterhoek Berkeland Rally

Hoewel de inschrijving nog maar iets meer dan een week geopend was, zit de voorlopige deelnemerslijst van de 2e Achterhoek Berkelland Rally al tjokvol!

WRC Kalender bekend voor de rest van 2020
WRC Kalender bekend voor de rest van 2020

De FIA heeft de kalender voor de rest van 2020 voor het door het COVID-19 virus ontregelde WRC kampioenschap bekendgemaakt.

Nieuwe kalender met 7 rally's voor BRC 2020
Nieuwe kalender met 7 rally's voor BRC 2020

De promotor van het Jobfixers Belgian Rally Championship en de Belgische autosportfederatie RACB hebben in samenspraak met de verschillende organisatoren een nieuwe kalender opgemaakt voor het Belgisch rallykampioenschap 2020. 

Rallykampioen probeert fit te blijven tijdens corona crisis
Rallykampioen probeert fit te blijven

Bob de Jong probeert fit te blijven tijdens de corona crisis

WRC Rallies van Portugal en Italië uitgesteld
WRC Rallies van Portugal en Italië uitgesteld

Als gevolg van de aanhoudende wereldwijde verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) zijn de Vodafone Rally de Portugal 2020 en de Rally Italia Sardegna 2020 beide uitgesteld.

DRM-organisatoren plannen alternatieve data
DRM-organisatoren plannen alternatieve data

DRM-organisatoren plannen alternatieve data in verband met de Corona crisis

Rally van Wallonië en Sezoens Rally gecancelled
Spa Rally verplaatst naar 12 en 13 december
Nog een paar oudere albums
Weten jullie nog?
Sebastien Ogier wint ingekorte WRC Rally van Mexico
Ook TAC Rally uitgesteld
WRC Rally van Chili gecancelled
Morocco Desert Challenge twijfelactig
1 / 11

ten Brinke imponeert na rustdag met 4de plaats

Een groot deel van de zevende Dakar etappe lagen de snelheden boven de 170 kilometer per uur. Onder deze zware omstandigheden leverden Toyota fabriekscoureurs Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul een topprestatie door als 4e te finishen, op minder dan 3 minuten van dagwinnaar Carlos Sainz. In het algemeen klassement klimt het Nederlands/Belgische duo van de 8e naar de 7e plaats.

Al om 6:53 uur lokale tijd klaar gaven Bernhard en Tom hun Toyota Hilux de sporen voor de special stage van Riyadh naar Wadi Al Dawasir over 546 kilometer. “Ik denk dat dit mijn snelste Dakar proef ooit is”, vertelt de Toyota-coureur. Vlakke pistes en duinen wisselden elkaar af. Op de zandpistes van Saudi-Arabië tikte de Toyota Hilux met regelmaat de topsnelheid aan van 185 kilometer per uur.
 
“Op de rustdag hebben de monteurs van Toyota Gazoo Racing superwerk geleverd. De Hilux voelde heel goed en liep als een kogel.” Naast de bloedsnelle pistes moesten opnieuw veel duinensecties worden overwonnen. “In de duinen hebben we gepusht, om daar de grootste tijdswinst te pakken.” Die imponerende opmars was zichtbaar in de tussentijden: de hele dag waren Bernhard en Tom bij de beste vijf te vinden.
 
Zoals iedere etappe werd ook direct na de rustdag het talent van de navigatoren getest. Ruim 60 kilometer lang moest Tom op een open vlakte de juiste koers zien te vinden. “Erg lastig, ook omdat we zo hard reden”, schetst Bernhard ten Brinke. “Maar Tom gaf geen krimp. Het was een probleemloze dag. De Toyota ging geweldig en we hebben geen last van stof gehad. We zijn heel erg blij met de 4e plaats en nog blijer met de stijging in het algemeen klassement naar plek 7.”
 
De vierde plaats markeert de beste prestatie van de Nederlands/Belgische Toyota-equipe in de Dakar 2020. In het algemeen klassement behoudt Carlos Sainz (Mini) de leiding. Bernhard ten Brinke volgt als 7e op 1u15:56. Het gat met Toyota-teamgenoot Giniel de Villiers, 6e algemeen, is verkleind tot minder dan 10 minuten. Morgen wacht opnieuw een snelle proef over 477 kilometer met start- en finishplaats Wadi Al Dawasir. “Na vandaag zijn we extra gemotiveerd om morgen weer een mooi resultaat neer te zetten.”

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed