Nieuws

Nieuws
ACtronics nieuwe hoofdsponsor Achterhoek Rally
ACtronics hoofdsponsor Achterhoek Rally

ACtronics heeft haar naam heeft verbonden aan de Achterhoek Rally, die op 3 oktober in en om Eibergen verreden zal worden!

Volle inschrijflijst Achterhoek Berkeland Rally
Volle inschrijflijst Achterhoek Berkeland Rally

Hoewel de inschrijving nog maar iets meer dan een week geopend was, zit de voorlopige deelnemerslijst van de 2e Achterhoek Berkelland Rally al tjokvol!

WRC Kalender bekend voor de rest van 2020
WRC Kalender bekend voor de rest van 2020

De FIA heeft de kalender voor de rest van 2020 voor het door het COVID-19 virus ontregelde WRC kampioenschap bekendgemaakt.

Nieuwe kalender met 7 rally's voor BRC 2020
Nieuwe kalender met 7 rally's voor BRC 2020

De promotor van het Jobfixers Belgian Rally Championship en de Belgische autosportfederatie RACB hebben in samenspraak met de verschillende organisatoren een nieuwe kalender opgemaakt voor het Belgisch rallykampioenschap 2020. 

Rallykampioen probeert fit te blijven tijdens corona crisis
Rallykampioen probeert fit te blijven

Bob de Jong probeert fit te blijven tijdens de corona crisis

WRC Rallies van Portugal en Italië uitgesteld
WRC Rallies van Portugal en Italië uitgesteld

Als gevolg van de aanhoudende wereldwijde verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) zijn de Vodafone Rally de Portugal 2020 en de Rally Italia Sardegna 2020 beide uitgesteld.

DRM-organisatoren plannen alternatieve data
DRM-organisatoren plannen alternatieve data

DRM-organisatoren plannen alternatieve data in verband met de Corona crisis

Rally van Wallonië en Sezoens Rally gecancelled
Spa Rally verplaatst naar 12 en 13 december
Nog een paar oudere albums
Weten jullie nog?
Sebastien Ogier wint ingekorte WRC Rally van Mexico
Ook TAC Rally uitgesteld
WRC Rally van Chili gecancelled
Morocco Desert Challenge twijfelactig
1 / 12

Rallycross uitdaging voor Tom Coronel

“Ik ben al drie decennia actief in de autosport, dus ik dacht niet dat er voor mij nog veel nieuwe dingen om te ontdekken zouden zijn, maar dit is een nieuwe uitdaging waar ik erg naar uitkijk!” 

Coureur Tom Coronel laat geen enkele twijfel bestaan over zijn enthousiasme voor zijn aanstaande debuut in de TitansRX-serie, een nieuw rallycross-concept dat is geïnitieerd door de Oostenrijker Max Pucher. Coronel zal een van de uniforme MJP Racing Pantera RX6-auto’s in de serie besturen, uitgevoerd in de van hem bekende geel-met-rode kleurstelling met sponsoring van DHL, Tricorp, Eurol, TW Steel en ERU Prestige. Zijn eerste wedstrijd wordt het TitansRX-evenement in Montalegre in Portugal (10-11 augustus).

Daarna staan voor Coronel ook de deelname aan het evenement in het Hongaarse NiriaMet volledige seizoenen in het FIA WTCR met een CUPRA TCR en de TCR Europe met een Honda Civic TCR, gecombineerd met geselecteerde lange-afstandsraces zoals de 24-uursrace op de Nürburgring met een Nissan GT-R NISMO in juni kan Coronel bepaald niet klagen over een gebrek aan activiteiten. Met zijn deelname aan de TitansRX-serie voegt hij nu nog eens drie evenementen aan zijn toch al volgepakte agenda toe. “Als coureur wil ik gewoon het liefst ieder weekeinde racen”, lacht hij. “We hebben nu een pauze in het FIA WTCR-seizoen, dus daar past mijn TitansRX-debuut in Montalegre
perfect in. In de twee weekeinden in oktober had ik ook nog geen andere verplichtingen, dus dit leek een uitstekende kans!”
 
De TitansRX-serie ging eerder dit jaar van start en is opgezet als een betaalbare rallycross-serie, geheel in lijn met de oorspronkelijke filosofie van de sport. Tot de deelnemers behoren ervaren rijders uit het WK Rally als Craig Breen en Hayden Paddon, Brits toerwagenkampioen Andrew Jordan, oud-F1-rijder Nelson Piquet jr en WRX-sterren als Kevin en Timmy Hansen en Toomas Heikinen. Max Pucher, oprichter en CEO van TitansRX, is verheugd dat hij ook Tom Coronel aan boord heeft: “Tom Coronel is opnieuw een race-icoon die zijn rijke ervaring inbrengt in TitansRX”, zegt de Oostenrijker. “Hij heeft het allemaal al gedaan en kan zich snel aanpassen aan willekeurig welke auto. Dankzij zijn kennis van en ervaring met het racen in een dicht opeengepakt veld van snelle rijders zou hij hier goed voor de dag moeten komen.”
 
Tom Coronel is blij met deze kans: “Ik heb circuitraces gereden in vrijwel alle categorieën, ik heb rally’s gereden, zoals de gruwelijke Dakar-Rally, maar dit is een combinatie van deze twee disciplines die voor mij geheel nieuw is. Dat maakt het heel spannend. De heats zijn kort, dus je moet meteen hard gaan en er is actie in het volledige veld. Het ziet er cool uit, het lijkt me erg leuk en ik kan nauwelijks wachten totdat ik in de auto zit!”d (5-6 oktober) en de Grand Final op de beroemde Estering in het Duitse Buxtehude (19-20 oktober) op het programma.

Race kalender 2019 Titans RX
10 - 11 Augustus Montalegre, Portugal
5 - 6 Oktober Nyirad, Hongarije
19 - 20 Oktober Estering, Duitsland
 

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed