Nieuws

Erik en Anja van loon van start in Kasterlee

Aanstaande zondag vindt de Rally Kasterlee plaats in België. Erik van Loon zal van start gaan met de Subaru Impreza S14 WRC en wordt genavigeerd door Hein Verschuuren. Anja van Loon gaat rijden met een nieuwe Renault Clio Rally3 en zal door Martine van den Heuvel worden genavigeerd. Het wordt de eerste keer dat Anja met een vierwielaangedreven auto rijdt tijdens een rally.

De Subaru heeft een volledige rebuild gehad en ook cosmetisch is er het een en ander veranderd aan de auto. “De auto is natuurlijk al 15 jaar oud en heeft veel meegemaakt, om hem dan weer in nieuwstaat te zien dat maakt me wel blij. We hebben er ook voor gekozen om de kleuren terug te brengen naar het originele kleuren zoals het Subaru World Rally Team ermee heeft gereden destijds. Ik heb er heel veel zin in om met deze auto te mogen rijden en dat mag in Kasterlee. Vorig jaar hebben we gewonnen, hopelijk kunnen we onze titel verdedigen!”

Anja kijkt ook uit naar de rally in Kasterlee. “Het wordt mijn debuut in een vierwielaangedreven Clio. Ik heb een aantal rally’s met de tweewielaangedreven versie gereden en dat is heel erg goed bevallen. Het zal een grote stap voorwaarts zijn, want de vorige auto was bijna standaard en deze is dat zeker niet. Ik ben heel benieuwd naar de snelheid van de Renault, maar wil vooral graag finishen en voelen hoe het is om met zo’n auto te rijden.”

Aanstaande woensdag gaan Erik en Anja testen met de auto’s op het circuit van Meppen. “Zo kunnen we alvast een beetje warmdraaien, maar ook de auto’s alvast aanvoelen. Het is voor mij een jaar geleden dat ik met de Subaru reed en voor Anja natuurlijk de eerste keer met de Clio. Dus een goede warming up is dan mooi meegenomen.”

De Rally Kasterlee vindt plaats op zondag 27 augustus rondom Kasterlee in België. De rally start om 8:16 uur en finisht rond 16:30 uur. Kijk voor meer informatie over de rally op https://www.rallykasterlee.be/.

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed