Nieuws

Nieuws
Loix met een Toyota Yaris Rally 2 in Ieper
Loix met een Yaris Rally 2 in Ieper

Het was trouwens met een Toyota, toen een Celica, dat Freddy in 1996 voor de eerste keer de Ypres Rally won. Het begin van een erg mooie carrière.

Tänak wint met minimale voorsprong de Rally van Italië
Tänak wint Rally van Italië

Tänak wint met minimale voorsprong de Rally van Italië

Succesvol debuut van Ballegeooien ELE historics
Succesvol debuut van Ballegeooien

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben Antoine van Ballegooijen (rijder) en Berrie van Boxmeer (navigator) een indrukwekkend debuut gemaakt in de ELE Historic Rally.

Ippen toont klasse met winst in ELE Rally
Ippen toont klasse met winst in ELE Rally

De Motul Clio Rally Trophy blijft zich bewijzen als de toonaangevende merkenklasse in Nederland en trekt wederom nieuwe deelnemers aan.

VDZ Racing ploetert, maar komt bovendrijven
VDZ ploetert maar komt bovendrijven

Afgelopen vrijdagavond en zaterdag vond de 59e editie van de ELE Rally plaats. De organisatie van deze klassieker op de Nederlandse rallykalender had in de aanloop naar het evenement de nodige klassementsproeven moeten wijzigen in verband met de vele regen die gevallen is en bijna al het onverhard was uit de wedstrijd gehaald.

Souman wint RC3 klasse in ELE Rally
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally

Paul Souman en Arjen Alons hebben afgelopen weekend hun tweede klassewinst op rij behaald.

Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally
Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally

Afgelopen weekend werd in de omgeving van Son de 59e editie van de ELE Rally verreden, de thuiswedstrijd van regerend landskampioenen Kevin van Deijne en Hein Verschuuren.

Tevredenstellende 8ste plaats Vossen
Anja van Loon wint Rally 3 klassement
Vrielink wint op grootse wijze ELE Rally
Eerste avond ELE brengt verrassingen
“Wim Luijbregts Trofee” voor ELE Rally
Stevens RallySport naar ELE Rally
Henk Vossen kijkt uit naar thuisrally
Terug naar de ELE rally van 1988?
1 / 15

Souman pakt klassewinst in Sezoensrally

Paul Souman en Arjen Alons hebben afgelopen weekend een sterke prestatie neergezet door hun klasse te winnen in de voor het Belgisch Rally Kampioenschap meetellende Sezoensrally. Souman richt de aandacht dit jaar vooral op de Nederlandse titelstrijd en gebruikt de Sezoensrally dan ook als voorbereiding op de daarvoor meetellende ELE Rally die volgend weekend op het programma staat.

In het derde weekend van mei staat traditiegetrouw de ‘enige onverhard rally van België’ op het programma. Rondom Bocholt wordt de Sezoensrally verreden over proeven die voor een kwart uit onverharde wegen bestaan, de beruchte ‘Maaskiezel’. Voor Souman is de wedstrijd inmiddels vaste prik op de kalender met zijn derde opeenvolgende deelname. De afwisseling tussen asfalt en onverharde wegen maakt de Sezoensrally de perfecte opwarmer voor de ELE die een week later verreden wordt en ook vele onverharde gedeeltes kent. 

De wedstrijd begint moeizaam voor Souman als een kapotte bougie hem op de eerste twee proeven parten speelt met een gebrek aan vermogen als gevolg. Het kost Souman direct twee minuten voor het euvel op de service verholpen kan worden. Kenmerk van de Sezoensrally is dat er na elke twee proeven een half uur servicetijd is voor de deelnemers, veel vaker dan gebruikelijk in Nederlandse wedstrijden. Hierdoor kan Souman al snel weer op volle snelheid door. 

In het vervolg van de wedstrijd kan Souman zonder technische problemen rijden waardoor hij steeds beter in zijn ritme komt en zich vooral op de onverharde wegen goed vermaakt. Regen in de aanloop naar de wedstrijd zorgt ervoor dat de proeven er verraderlijk bij liggen. Hier komt de vierwielaandrijving van zijn Fiesta Rally3 volledig tot zijn recht en halverwege de wedstrijd grijpt Souman de leiding in zijn klasse. Ook tijdens de rally wordt hij nog geconfronteerd met enkele heftige regenbuien maar dan heeft hij al voldoende marge opgebouwd om geen risico’s te nemen en even van het gas te gaan. Met nog drie proeven te gaan verliest Souman de stuurbekrachtiging door een lekkende hydraulische slang, maar ook kan deze kan op de service weer snel vervangen worden waardoor de klassewinst niet meer in gevaar komt. De volgende wedstrijd van Souman en Alons is de ELE Rally op 24 en 25 mei in de omgeving van Son.

Paul Souman zei: 
“Het was een wedstrijd met twee gezichten die moeilijk begon met wat technische problemen maar toen die verholpen waren zijn we er eens goed voor gaan zitten en ging het steeds beter. Met onze vierwielaandrijving kost het onverhard geen enkele moeite meer en reden we met een grote glimlach rond. Deze wedstrijd heeft veel onverhard en is daarmee de perfecte voorbereiding op de ELE Rally volgende week, we zitten nu lekker in de flow en gaan met vertrouwen richting Son.”

 

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed