Nieuws

Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally

Multitalent Yannick Vrielink mag nu al de verrassing van het nog jonge 2024-rallyseizoen worden genoemd. Nadat hij in maart al de Zuiderzeerally wist te winnen, boekte de Ford-rijder na twee enerverende dagen een prachtige zege in de uitdagende 59e editie van de ELE Rally. Daarbij gaf de jonge Vrielink regerend kampioen Kevin van Deijne (Hyundai) en een hele horde zeer ervaren equipes het nakijken. Halverwege de zaterdagse etappe klaarde het weer eindelijk op en konden de talrijke toeschouwers zowaar onder zonnige omstandigheden genieten van het spektakel dat in alle categorieën werd geleverd.

Door de erbarmelijke weersomstandigheden van de laatste tijd werd de organisatie gedwongen om in aanloop naar de start op vrijdag al de nodige klassementsproeven in te korten, omdat de vooral onverharde passages niet berijdbaar zouden zijn. Toch bleven er 122 wedstrijdkilometers over, meer dan genoeg om de spanning voor de equipes en het publiek er in te houden tot aan de finish rond middernacht in het centrum van Son. Het weliswaar te betreuren besluit werd door een ieder als verstandig beschouwd.

Vanaf de zevende klassementsproef (Wintelre) was het Yannick Vrielink die met navigator Harm van Koppen het heft in handen nam, nadat leider Michiel Becx met zijn Ford van de weg raakte. Kevin van Deijne voerde de druk nog wel op, maar kon met zijn Hyundai i20 de ontketende Vrielink in zijn Ford Fiesta het niet echt moeilijk meer maken. Knap derde werd de equipe Lambert Parren/Marieke Slob met hun Mitsubishi Lancer Evo X, voor Jelte de Boef/Jorie Christiaans (Subaru) en de als vijfde geklasseerde Zweedse rallylegende Stig Andervang, de Nederlands kampioen van 1986, die met zijn Nederlandse navigator Johan Findhammer zijn Hyundai weer spectaculair over de proeven joeg! 

RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 2]
Yannick Vrielink 1:20:41,2
Harm van Koppen
Ford Fiesta R5
2 [ 1]
Kevin van Deijne +0:17,6
Hein Verschuuren
Hyundai I20 N Rally2
3 [ 6]
Lambert Parren +3:29,1
Marieke Slob
Mitsubishi Lancer Evo X
4 [19]
Jelte de Boef +3:46,0
Jorie Christiaens
Subaru Impreza WRX sti
5 [ 4]
Stig Andervang +4:09,3
Johan Findhammer
Hyundai I20 N Rally2
Klik hier voor alle resultaten