Nieuws

Nieuws
Geslaagd debuut Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Geslaagd debuut Eduard Eertink

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe. De warme zomerse dag zorgde voor zware omstandigheden, maar 4 van de 5 gestarte equipes wisten de finish te bereiken, waar opnieuw Yannick Vrielink de snelste bleek te zijn.

Het gaat er heet aan toe in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe.

Rallysport Utrecht tevreden na geslaagde Rallye Stemweder Berg
Rallysport Utrecht ok na Stemweder Berg

Het team van Rallysport Utrecht nam afgelopen weekend met twee equipes deel aan de 51e editie van de ADAC Rallye Stemweder Berg rond de Duitse plaats Lübbecke.

Tweede zege Vrielink in hete Vechtdal Rally
Tweede zege Vrielink in Vechtdal Rally

Na twee rally’s in de Yaris GR Challenge hebben Yannick Vrielink en Glenn Crooijmans het maximaal aantal punten behaald.

Verlinde opnieuw de sterkste in Motul Clio Rally Trophy
Benoit Verlinde opnieuw de sterkste

De Belgische equipe van Benoit Verlinde en Anton Dupan heeft ook in de derde wedstrijd van de Motul Clio Rally Trophy de winst naar zich toe getrokken.

Pech voorkomt topklassering Kevin van Deijne
Pech voorkomt topklassering van Deijne

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben genoegen moeten nemen met de vijfde plaats tijdens de Vechtdal Rally in en om Hardenberg.

Sterke rentree van den Brink na blessure
Sterke rentree van den Brink na blessure

Mitchel van den Brink maakte in Hardenberg een opzienbarende rentree als actief coureur.

Bob de Jong - preview Vechtdal Rally
Ott Tänak wint de WRC rally van Italië
Kobus en Nortier beperken schade
Verlinde winnaar Motul Clio Rally Trophy
Souman kijkt met dubbel gevoel terug
GR Yaris Challenge trapt af in ELE Rally
Bob de Jong teleurgesteld na 5e plaats
Erik en Anja van Loon zijn tevreden
1 / 12

Bob de Jong naar verhitte 3e plaats in Vechtdal Rally

In en rond Hardenberg werd in de derde ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap tijdens de Vechtdal Rally letterlijk en figuurlijk een verhitte strijd uitgevoerd door de kanshebbers op de titel. Regerend kampioen Bob de Jong was tevreden met de derde plaats, maar de Hyundai-rijder realiseert zich ook dat er nog een lange weg te gaan is om zijn derde opeenvolgende titel veilig te stellen. Jim van den Heuvel wist in de chaotische eindfase van de rally de zege naar zich toe te trekken; hij bleef Hans Weijs nipt voor.

Na de iets te onstuimige start in de ELE Rally kozen Bob de Jong en navigator Erik de Wild in de compacte Vechtdal Rally voor een iets andere aanpak: “We wilden gewoon ons eigen tempo rijden en niet naar de concurrentie kijken en dan in de tweede ronde het tempo verder opvoeren,” aldus Bob de Jong. De korte rally, met slechts 2 rondes van 5 klassementsproeven, kende echter een slechte start, met veel incidenten en zelfs een geneutraliseerde proef vanwege een tekort aan baanposten (!) en daardoor was het lastig in een goede flow te komen. Bovendien was het erg warm: in de auto’s liep de temperatuur op tot zo’n 60 graden: “Probeer dan maar eens letterlijk het hoofd koel te houden en te focussen.”

Hans Weijs pakte direct na de start op KP1 de leiding, met Jim van den Heuvel kort daarachter. De twee Hyundai-rijders Kevin van Deijne en Bob de Jong gingen meteen de onderlinge strijd om de derde plaats aan. Op de derde proef wist Bob de Jong de derde plaats van Van Deijne over te nemen. Niet veel later kampte Kevin van Deijne met technische malheur, waardoor De Jong de derde plaats moest verdedigen ten opzichte van Gert-Jan Kobus (Skoda), de leider in de tussenstand van het kampioenschap. Zonder problemen slaagde Bob de Jong daar in: “Eigenlijk hebben we ondanks de hitte en de organisatorisch wat rommelige eerste ronde een fijne rally gereden.” Ook Erik de Wild was tevreden: ‘We leren elkaar steeds beter kennen; Bob wilde bijvoorbeeld dat ik de pace notes iets eerder voorlees en dat heb ik hier gedaan en dat gaf meteen meer vertrouwen. Dus ja, we zijn tevreden me dit resultaat.” Met de GTC Rally, de thuisrally van Bob de Jong, op zaterdag 9 juli voor de boeg is ook Bob de Jong goed gemutst: “Dit was een uitstekende voorbereiding op mijn favoriete rally; in de GTC won ik al vier keer eerder en ik hoop uiteraard op een vijfde zege; dat zou ook voor de titelstrijd mooi zijn.” Gertjan Kobus (Skoda) werd vierde en behoudt daardoor de leiding in het ONRK. Maar zowel Bob de Jong als Hans Weijs en Jim van den Heuvel liepen lichtjes in, waardoor de top-5 nog dichter bij elkaar komt te staan.

In de Vechtdal Rally, de thuisrally van navigator Erik de Wild, wist de Hyundai-equipe zich gesteund door een grote groep familie en vrienden van de navigator: “Die hebben een fantastische, zonnige dag beleefd en veel van de rally kunnen zien. Met dank ook aan de organisatie van de rally, die in het servicepark nabij start & finish een mooie ontvangst hadden geregeld voor hun eigen VIPs, maar ook voor onze gasten,” keek Erik de Wild ook tevreden terug op een ander belangrijk aspect van de rallysport: de fans!

Uitslag Prima-ACON Vechtdal Rally:
1. Jim van den Heuvel/Jouri Dockx, VW Polo R5, 54 mijnn 51,6 sec; 2. Hans Weijs/Sander van Barschot, Ford Fiesta R5, op 4,9 sec; 3. Bob de Jong/Erik de Wild, Hyundai i20 R5, op 46,4 sec; 4. Gert-Jan Kobus/Martin Nortier, Skoda Fabia R5, op 59,2 sec; 5. Kevin van Deijne/Hein Verschuuren, Hyundai i20 Rally2, op 1 min 29,7 sec.

Stand ONRK na drie rally’s (onder voorbehoud):
1. Gertjan Kobus, 95 punten; 2. Jan de Winkel, 91; 3. Bob de Jong, 88; 4. Jim van den Heuvel, 74; 5. Hans Weijs, 71; 6. Kevin van Deijne, 55.

RSS News Feed