Nieuws

Nat en glad bij de terugkeer naar de Zuiderzee voor Stevens Rallysport

Koud en nat was het afgelopen weekend tijdens de Zuiderzeerally voor Stevens Rallysport, achteraf kon makkelijk gesproken worden over echt zuiderzeerallyweer met regen, wind, hagel en toch ook bij vlagen de zon.

Na een afwezigheid van 4 jaar stond deze rally weer op de kalender met een nieuwe organisatie, dus bedacht Wim meteen dat hij deze zeker wilde gaan rijden. Wesley had al eerder aangegeven dat hij er niet bij kon zijn dus werd in Alex Eisenberg een ervaren navigator gevonden om Wim goed over de proeven te begeleiden.

Al vanaf de verkenningen was het gevoel en de communicatie tussen de 2 goed en werden de kp’s snel op papier gezet.

Rond 12:45 was het dan eindelijk tijd om te vertrekken, vanwege het natte weer werd gekozen om op regenbanden weg te gaan, wat achteraf geen verkeerde keuze bleek te zijn met de vele uitgereden bochten.

Op KP1 was het even zoeken naar het juiste ritme en gevoel bij Wim, welke geen fan is van erg natte omstandigheden en veel modder op de weg. KP2 was al een stuk beter met een snelste tijd in de klasse en KP3 waren er geen problemen.

Op de service werd er door het serviceteam hard gewerkt om alles weer na te kijken en schoon te maken en daarna werd koers gezet voor weer 3x dezelfde proeven.

KP4 ging iets beter dan KP1 op het laatste stuk na, daar moest er om een bankje heen gereden worden maar de Peugeot klapte in een gat waardoor het stuur scheef stond en de auto niet geheel recht meer reed. Dit was ook te merken op KP5 maar daar kwam op de proef ook het probleem banden bij, deze begonnen steeds meer te glijden en hadden geen grip meer.

Op KP6 werd dus om deze redenen ook rustiger gereden om zo de service te halen, het team was al ingelicht door Wim wat er klaargelegd moest worden en bij binnenkomst werd meteen begonnen met het zoeken van de kromme delen. Uiteindelijk bleken de stuurkogels krom te zijn, deze zijn netjes binnen de tijd vervangen en precies op de minuut reed de equipe de tijdcontrole van ‘service uit’ door.

De laatste 3 KP’s werden in het donker verreden en al snel werd er door Wim gekozen om een tempotje minder te gaan rijden om heelhuids aan de finish te komen, de grip was wel beter met andere banden dus een was het vertrouwen een beetje terug.

Uiteindelijk is de equipe als 30ste aan de finish gekomen van de 51 finishers en 3e in de klasse en dus kan er tevreden teruggekeken worden op de seizoensopener en de samenwerking in de auto tussen Wim en Alex.

Tekst: Press release
Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed