Nieuws

Mooi resultaat voor Rallysport Utrecht in Rallye Mittelrhein 2024

Rallysport Utrecht heeft de winter periode gebruikt om nieuwe motoren te bouwen. Aangezien leveringen van onderdelen op zich lieten wachten is de eerste rally van het seizoen overgeslagen. De Rallye ADAC Mittelrhein van 14 t/m 16 juni was de volgende rally op de kalender.

Voorafgaand aan de rally bleek dat bepaalde onderdelen nog steeds niet leverbaar waren. Hierdoor moest het team improviseren en de oude motoren gebruiken die eigenlijk met pensioen waren gegaan. Deze wedstrijd moest dat nog kunnen….

Nadat de proeven door de wijnranken langs de Moesel, de oude proeven van de WRC Duitsland in de omgeving van Trier, waren verkend en op papier gezet startte de rally op de zaterdagochtend. Zes zware proeven kregen de 94 teams uit meerdere Europese landen voorgeschoteld.

De beide equipes gingen goed van start waarbij een derde en vijfde tijd werd genoteerd. Aan de finish bleek een probleem te zijn ontstaan in de motor van equipe Kranenburg/De Klerk. Dit probleem bleek na overleg met het serviceteam ernstig te zijn en er werd besloten de auto langs de kant van de weg te parkeren om ergere schade te voorkomen. Equipe Menzing/Lier zat in een goed ritme en zette constant tijden neer in de top 3 op de eerste dag van de rally. De dag werd dan ook afgesloten op de derde plaats in de klasse. Een goede uitgangspositie voor de zondag waarbij zes proeven werden afgewerkt.

Zondag bleken de weergoden onvoorspelbaar. Zon regen en wind wisselden elkaar af waardoor lastig het juiste ritme werd gevonden. Ondanks dit bleven de tijden redelijk en bleek de opgebouwde voorsprong voldoende om de rally af te sluiten op de derde plaats. Met deze plek werd de prestatie door equipe Menzing/Lier van vorig jaar geëvenaard.

Voor de komende periode zal het team druk zijn de nieuwe motoren” in good working order” te krijgen zodat de strijd met de concurrentie kan worden voortgezet.

Rallysport Utrecht bedankt de organisatie voor een schitterend evenement dat weer is neergezet. Ook het talrijke publiek langs de proeven, het serviceteam dat bergen werk heeft verzet voorafgaand en tijdens de rally. Niet op de laatste plaats de bedrijven die het mogelijk maken dat Rallysport Utrecht mee kan doen bij de mooiste rally’s die Duitsland, België en Nederland kennen.

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed